Paveldosaugininkai nepakeitė kritiškos pozicijos dėl Lukiškių aikštės projekto | Diena.lt

PAVELDOSAUGININKAI NEPAKEITĖ KRITIŠKOS POZICIJOS DĖL LUKIŠKIŲ AIKŠTĖS PROJEKTO

  • 7

Kultūros paveldo departamentas sako nepakeitęs pozicijos dėl Lukiškių aikštės memorialo „Laisvės kalvelė“.

Departamentas nurodo, kad žiniasklaida netinkamai interpretavo pateiktą atsakymą.

Kultūros paveldo departamentas nurodo, kad ir toliau laikosi pozicijos, jog aikštės vertingoji savybė – lygus reljefas būtų pažeistas, jeigu kalva bus formuojama supilant gruntą.

„Tai tik patvirtina anksčiau ne kartą išsakytą Kultūros paveldo departamento poziciją šiuo klausimu. Atsakyme pateikiama Kultūros paveldo departamento nuomonė tik apie memorialo dalies, tai yra sienelės MAKETĄ, kaip laikinos konstrukcijos įtaką Lukiškių aikštės vertingajai savybei“, – rašoma pranešime spaudai.

Naujienų portalas 15min.lt anksčiau penktadienį pranešė, kad paveldosaugininkai persigalvojo ir dabar laikosi pozicijos, kad „Laisvės kalvelė“ nepažeis Lukiškių aikštės reljefo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Stiliovi

Vilniečiai laikosi vieningo stiliaus: surūdyjęs vamzdiis tinka prie paramstyto rūsio ir nudrožto kalno.Netruks rūsyje ir G taško paieškoti.

Vilnietis

Gėda Komisijai. Kad Liberastai nieko gero Vilniuje nepadarė nenuostabu -tiek jie nukvakę. Bet pagrindinę miesto aikštę taip apdergt - tai jau absoliutus debilizmas.

Asta

Idiotizmas dėti dangą ir po to ją ardyti dėl visiško š... Absoluitus idiotizmas. Negi neįmanoma sustabdyti šitos nesąmonės??? Tegu verčiau tuščia aikštė lieka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS