Perkūnkiemio daugiabučio istorijoje atomazga – patvirtino statybų pabaigą | Diena.lt

PERKŪNKIEMIO DAUGIABUČIO ISTORIJOJE ATOMAZGA – PATVIRTINO STATYBŲ PABAIGĄ

  • 0

Perkūnkiemio bendruomenės nuogąstavimams dėl vieno iš čia vykdomų daugiabučių projektų statybų priežiūrą vykdančios institucijos nemato.

Projekto „Smilgos“ daugiabučio šiame sostinės kvartale statybos galiausiai baigtos. Tai oficialiu dokumentu patvirtino Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos.

Statybų užbaigimo aktu patvirtinama, kad Perkūnkiemio gatvės 49-uoju numeriu pažymėtas namas atitinka visus reikalavimus ir yra tinkamas eksploatuoti. Tai jau ir anksčiau pabrėžė su projektu susipažinę ekspertai, kurie Perkūnkiemio gyventojų priekaištus vadino nepagrįstais.

Daugiabučio plėtotojų atstovė Daiva Perevičienė sako nuo pat pradžių neabejojusi, kad statybos bus sėkmingai užbaigtos, o institucijos išduos tai liudijantį dokumentą.

„Be abejo, Perkūnkiemio bendruomenės iniciatyvinės grupės veiksmai – kreipimasis į savivaldybę ir prokuratūrą, klaidinančios informacijos skleidimas žiniasklaidoje – mums buvo žalingas. Dėl nepagrįstų kaltinimų turėjome pristabdyti darbus, sunerimo mūsų klientai, o mūsų kaip patikimų ir atsakingų plėtotojų reputacijai teko atlaikyti nemenką iššūkį. Buvome ir esame tikri, kad pastatytas daugiabutis atitinka visus reikalavimus. Dėl to apmaudu, kad dėl paprasčiausio bendruomenės nenoro dialogo būdu spręsti kylančius klausimus turėjome eiti kiek sunkesniu keliu“, – sako D. Perevičienė.

Statytojų atstovė pažymi, kad bendrovė tik sužinojusi apie Perkūnkiemio bendruomenės iniciatyvinės grupės veiksmus pati savo iniciatyva pateikė paaiškinimus savivaldybei ir prokuratūrai bei dėjo pastangas, kad situacija kuo greičiau išsispręstų.

Perkūnkiemio gyventojams, jau ne vienerius metus besiskundžiantiems intensyviomis statybomis kvartale, užkliuvo tai, kad kai kuriuose minėto daugiabučio butuose buvo įgyvendinti projektiniai sprendimai, leidžiantys esant poreikiui juos skaidyti į smulkesnius nekilnojamojo turto vienetus. Bendruomenės iniciatyvinės grupės įsitikinimu, tai padaryta tik tam, kad prie namo statytojams reikėtų įrengti mažiau automobilių stovėjimo vietų. Pagal galiojančią tvarką, kiekvienam butui turi tekti viena stovėjimo vieta, todėl butus išskaidžius jų neva būtų per mažai.

Butų skaidymas ar apjungimas nekilnojamojo turto rinkoje yra įprasta praktika, suteikianti pirkėjams daugiau lankstumo ir galimybių įsigyti jų poreikius geriausiai atitinkančias patalpas. Toks butų skaidymas ar apjungimas turi būti griežtai vykdomas pagal numatytas procedūras ir derinant su atsakingomis institucijomis. Dėl to naujiems nekilnojamojo turto vienetams turi būti įrengtos ir papildomos automobilių stovėjimo aikštelės.

„Dalis dviejų kambarių butų mūsų pastatytame daugiabutyje iš tiesų gali būti skaidomi į du atskirus turtinius vienetus, tačiau tai nepažeidžia jokių statybos reikalavimų. Butus skaidyti leidžiantys projektiniai sprendimai yra patvirtinti techninio projekto ekspertizę atlikusių ir statinio projekto ekspertizės aktą išdavusių kompetentingų specialistų. Sprendimai skaidyti butus numatyti sulaukus pirkėjų užklausų dėl galimybės daugiabutyje įsigyti vieno kambario butus. Užtikriname, kad kiekvienam suskaidytam butui bus įrengta po naują parkavimo vietą“, – sako D. Perevičienė.

Daugiabučių projektas adresu Perkūnkiemio gatvė 49 statomas dviem etapais. Pirmojo, kurio pabaiga patvirtinta oficialiu Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos dokumentu, metu pastatyta 120 naujų 2-4 kambarių butų. Dar tiek pat jų bus pastatyta antrojo projekto etapo metu. Iš viso šalia namo jau įrengtos penkios automobilių stovėjimo aikštelės su kiekvienam butui tenkančia vieta

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS