Pilaitėje savivaldybė statys naują mokyklą | Diena.lt

PILAITĖJE SAVIVALDYBĖ STATYS NAUJĄ MOKYKLĄ

  • 0

Vilniaus savivaldybė Pilaitėje statys naują mokyklą, kurioje galės mokytis per 700 moksleivių.

Savivaldybė informavo, kad naują mokyklą Tolminkiemio gatvėje planuojama statyti 2019-aisiais, šiuo metu jau pradedami projektavimo darbai. Numatyta, kad šie darbai užtruks iki kito rudens.

Šiuo metu Pilaitėje veikia dvi savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklos – Martyno Mažvydo progimnazija ir Pilaitės gimnazija, jose mokosi per 2 tūkst. moksleivių.

Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento direktoriaus pavaduotojas Alvydas Puodžiukas BNS sako, kad kiek kainuos mokykla, priklausys nuo būsimo projekto, bet planuojama, kad jos kaina galėtų siekti iki 8 mln. eurų, pati mokykla, jei pirkimų procedūros vyks sklandžiai, galėtų atsirasti iki 2020-ųjų pabaigos.

„Jau rugpjūčio mėnesį jau buvo kalbos, kad reikia naujos mokyklos, nes vos sutelpa į tas dvi mokyklas mokiniai. Pilaitėje yra per 2,3 tūkst. mokinių, planuojama, kad po 2-3 metų tame mikrorajone bus per 2,7 tūkst. mokinių“, – BNS sakė A. Puodžiukas.

Savivaldybė informuoja, kad Pilaitėje yra numačiusi ir dar vieną sklypą Vilniaus arkivyskupijai, ji taip pat planuoja statyti naują katalikišką mokylą – arkivyskupijai siūloma teritorija tarp Pilaitės prospekto ir Sidaronių gatvės, netoli Valstybės saugumo departamento.

Pažymima, kad Pilaitėje nuolat auga pirmokų skaičius: 2014 metais seniūnijoje registruotų pirmokų buvo 256, šįmet jų skaičius išaugo iki 377. Pilaitėje numatomas ir dar didesnis pirmokų augimas, todėl planuojama, kad seniūnijoje turėtų veikti dvi progimnazijos ir viena gimnazija.

Plečiant švietimo ir ugdymo įstaigų tinklą, Pilaitėje taip pat planuojami statyti du nauji darželiai. Pasak A. Puodžiuko, šiuo metu su Nacionaline žemės tarnyba derinami klausimai dėl sklypų darželiams panaudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS