Pilaitės gyventojai nuotaiką pasikelia kieme žaisdami futbolą | Diena.lt

PILAITĖS GYVENTOJAI NUOTAIKĄ PASIKELIA KIEME ŽAISDAMI FUTBOLĄ

  • 0

Tarp niūrių kasdienių naujienų, Lietuvos emigracijos ir kitų problemų sostinės Pilaitės bendruomenė nori pasidalinti labai šviesia ir sektina istorija.

Šių dienų vaikai užimti šiuolaikinėmis technologijomis, kompiuteriniais žaidimais ir socialiniais tinklais. Dėl vaikų sveikatos ir užimtumo sunerimę valdžios atstovai, tėvai ir švietimo įstaigų atstovai. Vienas iš aktualiausių šių dienų klausimų - kaip sudominti jaunimą ir užtikrinti jų užimtumą?

Pozityvioji Pilaitės bendruomenės naujiena yra apie mikrorajono kiemo futbolo taurės varžybos. Tai yra pavyzdys, kuomet nereikia didelių investicijų ar tinkamos futbolo aikštės, kurią atstoja jau kas vakarą ištrypta žolė nedideliame kiemo plote, vartus – maži ledo ritulio varteliai, įsigyti prekybos centre, komandas - įvairaus amžiaus aplinkinių namų vaikai, žiūrovus ir sirgalius - vaikučių tėveliai ir kiti Pilaitės gyventojai.

Kas vakarą ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikai renkasi kartu su tėveliais pažaisti futbolo. Tai ne tik graži tradicija, bet ir vaikų užimtumas, bendruomeniškumo ugdymas. 

Praėjusį sekmadienį įvyko Pilaitės futbolo taurė. Jau taurės išvakarėse tėveliai drauge su vaikais tvarkė “futbolo“ aikštę. Buvo renkami akmenys, asfalto gabalai ir nešamas žvyras atsiradusioms duobėms užpildyti. Nubrėžtos aikštės linijos, sustatytos kampinių vėliavėlės. Turnyre dalyvavo 4 komandos: „Raudonieji smurfai“, „Žalia balta“, „Mėlynoji banga“, „Kiemo kiečiausi“. Kieme vyravo jauki atmosfera, kurią užpildė įvairios emocijos - tėvų palaikymas, pralaimėjimo ašaros ir pergalės džiaugsmas. Nugalėtojais tapo „Raudonųjų smurfų“ komanda.

Kaip sakė legendinis olandų futbolininkas Johanas Cruyffas, aš futbolą Amsterdamo „Ajax“ per savaitę žaidžiau 3-4 valandas, o kieme - po 3-4 valandas kasdien. Kaip manote, kur aš išmokau žaisti futbolą?

GALERIJA

  • Pilaitės gyventojai nuotaiką pasikelia kieme žaisdami futbolą
  • Pilaitės gyventojai nuotaiką pasikelia kieme žaisdami futbolą
  • Pilaitės gyventojai nuotaiką pasikelia kieme žaisdami futbolą
  • Pilaitės gyventojai nuotaiką pasikelia kieme žaisdami futbolą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS