Po incidento Santaros klinikose A. Kubilienė kreipėsi į etikos sargus | Diena.lt

PO INCIDENTO SANTAROS KLINIKOSE A. KUBILIENĖ KREIPĖSI Į ETIKOS SARGUS

Reaguodama į viešoje erdvėje pasirodžiusius kaltinimus Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti situaciją, kilusią po jos apsilankymo Santaros klinikose.

Pasak parlamentarės, pirmadienį po ligos jai nuvykus į Santaros klinikas apžiūrai tik po valandos laukimo prie paskirto gydytojo kabineto paaiškėjo, kad jos registracija nėra fiksuota elektroninėje sistemoje.

„Viešoje erdvėje pasklido tikrovės neatitinkanti informacija apie mano apsilankymą Santaros klinikų Šeimos medicinos centre. Nors telefonu dar ketvirtadienį, kovo 8 d., apie 14 val., buvau užregistruota priėmimui kovo 12 d. 11 val. 30 min., tačiau atvykusi pas gydytoją ir, pralaukusi daugiau nei vieną valandą, ėmiau aiškintis, kodėl esu nepriimama. Paaiškėjo, kad Santaros klinikų registratūros darbuotojai padarė klaidą ir užregistravo mane kovo 9 dienai. Toks priėmimo laikas yra nelogiškas medicininiu požiūriu, nes medikamentinis gydymo kursas turėjo baigtis tik savaitgalį. Kadangi tai jau buvo trečia panaši registratūros darbo klaida per pastaruosius metus mano asmeninėje praktikoje, kreipiausi į klinikų administraciją ir paprašiau imtis priemonių, kad tokios situacijos nepasikartotų“, - sakė A. Kubilienė.

Jos teigimu, administracija įvertino susidariusią situaciją, paprašė pateikti telefono numerį, iš kurio buvo registruota, ir tikslų laiką - tai ir buvo padaryta. „Vėliau administracija patikino, kad bus detaliai išsiaiškintos tokių klaidų priežastys ir imtasi priemonių registratūros darbuotojų darbui gerinti“, - sako Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė.

A. Kubilienė yra Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narė.

Kaip jau skelbta, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė A. Kubilienė raginama trauktis iš šio posto. Info TV duomenimis, susirgusi buvusi medikė, o dabar Seimo narė A. Kubilienė Santaros šeimos medicinos centre esą reikalavo ypatingos apžiūros. Kaip pranešta, nors politikė suklydo ir pasirodė ne tą dieną, kurią buvo užsiregistravusi, ji reikalavo, kad būtų priimta. Pasiūlius rezidentės apžiūrą, Seimo narė nesutiko. Ji per Santaros klinikų administraciją reikalavo, kad ją priimtų skyriaus vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gana

ten savi neskriaus savu ir vel bus kaip buvo anksciau

Is as reikalavau , kad mane priimtu

be eiles, bet pasounte nachuui. Matyt seimo nario bilieto neturiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS