Išnuomota nauja dokumentų išrašymo mašina pasą pagamins per dieną | Diena.lt

IŠNUOMOTA NAUJA DOKUMENTŲ IŠRAŠYMO MAŠINA PASĄ PAGAMINS PER DIENĄ

  • 9

Antradienį pradeda veikti nauja asmens dokumentų gamybos įranga, vėl leidžianti ypatingos skubos tvarka per vieną darbo dieną pasigaminti pasą.

Ši įranga pakeitė nuolat gedusią dešimties metų senumo aparatūrą, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Ta proga Asmens dokumentų išrašymo centre Vilniuje lankėsi vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Įprasta tvarka pasą Lietuvoje galima pasigaminti per mėnesį, skubos tvarka – per penkias darbo dienas.

Nauja įranga išnuomota už 5,3 mln. eurų. Sutartis sudaryta 60 mėnesių su galimybe ją pratęsti dar 24 mėnesiams.

„Tikrai džiugus pokytis, lauktas daugiau nei dešimtmetį. Naujoji įranga yra moderni, atitinkanti šių dienų gamybos poreikį. Dėl įdiegtų šiuolaikiškų technologijų mažesne tapo ir žmogiškojo faktoriaus įtaka, sumažėjo klaidų tikimybė. Taip nauja įranga yra ne tokia triukšminga, tai svarbus faktorius atsižvelgiant ir į centro darbuotojų darbo sąlygų gerinimą“, – pranešime cituojamas vidaus reikalų ministras.

Tikrai džiugus pokytis, lauktas daugiau nei dešimtmetį. Naujoji įranga yra moderni, atitinkanti šių dienų gamybos poreikį.

Numatoma, kad naudojant naują asmens dokumentų lazerinio graviravimo įrangą, išrašymo procesas bus labiau automatizuotas ir funkcionalesnis. Lazerių graviravimo kokybė leis atkurti ryškesnį bei skaidresnį asmens atvaizdą.

Taip pat sutrumpės lustų įrašymo laikas. Atsirado galimybė atlikti daugiau automatizuotos kokybės kontrolės operacijų, kurių neturėjo nuo 2007 metų naudota įranga, teigiama pranešime.

Su nauja įranga taip pat patobulės išrašymo įrangos valdymas. Aparatūros operatoriams bus galimybė vienu metu išsiųsti kelias užduotis.

Įprasta tvarka pasigaminti pasą kainuoja 43 eurus, skubos tvarka – 57 eurus, o norint gauti pasą per dieną reikėtų sumokėti 71 euro rinkliavą.

Vaikams ir pensininkams galima pigiau pasigaminti pasą įprasta tvarka dėl nustatytos lengvatos.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ha ha ha

isnuomuota ,tuo viskas ir pasakyta,pinigu plovimas i privacias sakaitas ,beda .

Gerbiamam Ministrui!

Is straipsnio suprantam , kad pakeitet pasu kopijavimo aparata is senu i modernu.Bet negalejom suprast is straipsnio apie nuotraukas pase , ar ir toliau Lietuvos pilieciai bus zeminami EU su juodai baltom (bjauriom) nuotraukom , ko neturi nei vokeciai nei prancuzai . Tai parasykit aiskiai ar nuotraukos su nauju aparatu naujuose pasuose bus spalvotos kokybiskos ne kokiais nukapotais plauku pavirsiais, Gerb. Ministeri ar Jus pasa irgi turit su nuotrauka juodai balta ir ar labai dziaugiates?

Cia nuoma

Kaip su tais senais priesgaisriniais boksteliais... kaip man patinka tokios nuomos uz milijonus eur. Gal pigiau butu visam gyvenimui isigyti ta aparata uz 100 tukst. Ale matyt nieks nepardod, bo aparats labai rets ir brungus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS