Pradžiugino pilaitiškius: įrengs daugiau vietų automobiliams | Diena.lt

PRADŽIUGINO PILAITIŠKIUS: ĮRENGS DAUGIAU VIETŲ AUTOMOBILIAMS

  • 1

Pilaitės rajono gyventojai automobilius statys tvarkingiau, saugiau  ir patogiau: Įsruties gatvėje iki pavasario  bus  įrengta net 240 automobilių stovėjimo vietų, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Atsižvelgusi į gyventojų prašymus, savivaldybė nuo Pilaitės prospekto iki Smalinės gatvės įrengs šimtus automobilių statymo vietų, pasirūpins naujais šaligatviais, pėsčiųjų perėjos apšvietimu ir suoliukais. Automobilių stovėjimo vietoms įrengti savivaldybė skyrė apie 580 tūkst. eurų. Pasistačius automobilį šiose naujai įrengiamose automobilių stovėjimo vietose, judėti į miestą bus patogu viešuoju transportu. Netoli įrengiamų automobilių stovėjimo vietų yra Įsruties stotelė, kurioje stoja 30, 54 ir 63 maršrutų autobusai, taip pat ir Tolminkiemo stotelė, kurioje stoja 4G ir 75 maršrutų autobusai. Šių maršrutų autobusais tiesiogiai galima nukeliauti iki Stoties, Naujojo centro, Santariškių, Saulėtekio, Šiaurės miestelio, Žvėryno, Žirmūnų, Šeškinės, Fabijoniškių, Viršuliškių, Justiniškių, Lazdynų, Karoliniškių.

„Vieno sparčiausiai augančių sostinės rajonų susisiekimo ir gyvenamosios aplinkos infrastruktūros kompleksinis pagerinimas pasitarnaus tiek Pilaitėje gyvenantiems, tiek į darželius bei mokyklas atvežantiems savo vaikus vilniečiams“, – sako Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Be to, Įsruties gatvės dešinėje pusėje (važiuojant nuo Pilaitės pr.) bus sumontuoti 22 nauji, kokybiški ir ekonomiški šviestuvai, pastatyti 6 suoliukai, įrengtas pėsčiųjų perėjų kryptinis apšvietimas, 6 iškilios pėsčiųjų perėjos, sutvarkyti įvažiavimai į daugiabučių namų kiemus, pakloti nauji šaligatviai ir kelio bortai.

Pilaitėje gyvena apie 25 tūkst. vilniečių, o dešimtadalis jų lanko šiame rajone įsikūrusias mokyklas ir darželius.

Šiemet visame mieste įrengiama dar apie 600 automobilių stovėjimo vietų žaliųjų korių aikštelėse. Sostinės savivaldybė pasirūpino, kad esamų kiemų erdvės tarp daugiabučių būtų išnaudojamos sumaniau, kur įmanoma, išlyginamas paviršius sutvirtinamas skalda ir paklojama speciali korinė danga.  Korinės aikštelės jau įrengtos Žygio, Architektų, L. Asanavičiūtės, Viršuliškių, P. Žadeikos, Jonažolių, Gerosios Vilties, P. Paškevič-Ciotkos, Tuskulėnų ir Rinktinės gatvių kiemuose. Netrukus darbai persikels ir į Fabijoniškių ir Viršuliškių rajonų kiemus, kuriuose bus tvarkoma gyvenamoji aplinka ir įrengiami žalieji koriai.

GALERIJA

  • Pradžiugino pilaitiškius: įrengs daugiau vietų automobiliams
  • Pradžiugino pilaitiškius: įrengs daugiau vietų automobiliams
  • Pradžiugino pilaitiškius: įrengs daugiau vietų automobiliams
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha

Kauno diena o raso apie vilniaus rajono aiksteles.... visai neturit ka rasyti ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS