Prezidentas atsakė į klausimą apie rinkimus: žada balsuoti „už pokyčius“ | Diena.lt

PREZIDENTAS ATSAKĖ Į KLAUSIMĄ APIE RINKIMUS: ŽADA BALSUOTI „UŽ POKYČIUS“

Prezidentas Gitanas Nausėda Vilniaus savivaldybės rinkimuose sako ketinantis balsuoti „už pokyčius“.

„Jau žinau, už ką balsuosiu. Balsuosiu už pokyčius, balsuosiu už tai, kad idėjos nebūtų tik iškeliamos ir pakibtų ore, bet ir būtų įgyvendinamos, kad mano mieste, kuriame jaučiuosi laimingas, būtų patogiau gyventi, paprasčiau gyventi“, – antradienį Palangoje sakė šalies vadovas.

„Tikiuosi, kad tuos pokyčius atneš naujoji taryba, naujasis meras. Manau, kad šį kartą tai bus pakankamai aiškus ir lengvas pasirinkimas“, – pridūrė jis.

G. Nausėda teigė, kad svarbus ne tik rinkėjų aktyvumas, bet ir jų nuotaikos.

Tikiuosi, kad tuos pokyčius atneš naujoji taryba, naujasis meras. Manau, kad šį kartą tai bus pakankamai aiškus ir lengvas pasirinkimas.

„Jeigu atlieki formaliai kažkokią pareigą ir padedi paukščiuką ties pirma pasitaikiusia pavarde, tai yra vienoks balsavimas, bet jeigu žinai, ko nori, galvoji prieš ateidamas prie balsavimo urnų, tai, manau, kad tą pasirinkimą bus galima padaryti, nesvarbu, ar kalbame Palangą, ar apie Vilnių, ar apie Klaipėdą, Šiaulius, kitus gražius Lietuvos kampelius“, – kalbėjo šalies vadovas.

Šiuo metu Vilniui antrą kadenciją vadovauja Laisvės partijos atstovas Remigijus Šimašius, jis rinkimuose nebedalyvauja. Daugumą savivaldybės taryboje sudaro šios politinės jėgos vedama koalicija.

Antradienį prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir tiesioginiuose merų rinkimuose, jis bus organizuojamas iki ketvirtadienio, nuo 7 val. iki 20 valandos. Balsuoti iš anksto rinkėjai gali bet kurioje šalies savivaldybėje.

Pagrindinis balsavimas rinkimų apylinkėse vyks sekmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Jbn

Kiauliasnukiai,sukūrė gerovės valstybe,dabar dar geresne kurs,n&IX juos visus

Ne gerbėja

,,Prezidentas žada,,!!!

senis

30 metu balsuojam už pokyčius o pažiūrėjus kiek išvaistoma milijonu tai tik trupiniai permainai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS