Prie Rusijos ambasados Vilniuje – protestai dėl Ukrainos laivų užgrobimo | Diena.lt

PRIE RUSIJOS AMBASADOS VILNIUJE – PROTESTAI DĖL UKRAINOS LAIVŲ UŽGROBIMO

Prie Rusijos ambasados Vilniuje pirmadienio popietę vyko du protestai dėl Rusijos veiksmų prieš Ukrainos karo laivus Kerčės sąsiauryje.

Vieną protestų surengė Jaunųjų konservatorių lyga, maždaug 15-a jaunuolių su Ukrainos ir NATO vėliavomis skandavo šūkį, skirtą ukrainiečių didvyriams.

„Mes patys žinome, ką reiškia Rusijos agresija, todėl norime išreikšti palaikymą Ukrainai ir (...) garsiai pareikštume, kad negalima taip elgtis“, – žurnalistams sakė organizacijos Vilniaus skyriaus pirmininkė Emilė Balodytė.

Protestuojantieji taip pat laikė plakatus, tokius kaip „Ne Putinui“ ar „Stop Kremliaus politikai“.

Po valandos prie Rusijos atstovybės susirinko keliolika Lietuvoje gyvenančių rusų aktyvistų.

Ukrainos tema Rusijos informacinėje erdvėje yra beveik pamiršta, bet po vakarykščio įvykio turėtų laukti naujas Rusijos propagandos etapas.

Prieglobstį Lietuvoje šiemet gavęs Rusijos žurnalistas Jevgenijus Titovas BNS teigė, kad kariniai veiksmai Kerčės sąsiauryje skirti tik prezidento Vladimiro Putino reitingams auginti.

„Ukrainos tema Rusijos informacinėje erdvėje yra beveik pamiršta, bet po vakarykščio įvykio turėtų laukti naujas Rusijos propagandos etapas“, – sakė žurnalistas.

Rusija sekmadienio vakarą apšaudė tris į Kerčės sąsiaurį įplaukusius Ukrainos laivus, motyvuodama, kad šie pažeidė šalies teritorinius vandenis, ir galiausiai juos užėmė.

Kijevas atkerta, kad Azovo jūra, į kurią plaukė laivai, laikoma bendro naudojimo pagal Rusijos ir Ukrainos susitarimą, o rusai dėl laivų maršruto buvo įspėti.

Anot Ukrainos, per incidentą sužeisti šeši jos kariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

susirinko konservuotu geju su plakatais burYs ..

pasiziuret kaip konservuota xoxolu pensininke rurYss....... tuo paciu ir uzsidirbt ant vA zelYno.....

Nnn

Ohooo , konservatpalaikiu gaujos benkartus išvarė į gatvę propaganda ir melą skelbti

Anonimas

kas cia per jaunimas atvarytas kur lendate visi turi sedeti jaunimui kala i galva propoganda rusija teisingai viska padare dabar tegul sedi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS