Puoselėjate gražų gėlių darželį, dalyvaukite konkurse! | Diena.lt

PUOSELĖJATE GRAŽŲ GĖLIŲ DARŽELĮ, DALYVAUKITE KONKURSE!

  • 0

Kasmetine tradicija tapęs konkursas „Žydintis Vilnius“ sugrįžta ir vėl kviečia dalintis sostinėje kuriamu grožiu su aplinkiniais – siųsti savo puoselėjamų gėlynų nuotraukas.

Šiemet konkurse naujovė – dalyvauti kviečiami ne tik pavieniai gyventojai, verslo įmonės, bet ir mokyklos, darželiai, kuriems bus įsteigti specialūs apdovanojimai. Taip norima atkreipti dėmesį į ugdymo įstaigų teritorijas, kaip mažiausi vilniečiai ir jaunimas mokomi gražinti ir puoselėti aplinką, kurioje mokosi. Nuotraukas kartu su trumpu gėlynų aprašymu konkursui kviečiame siųsti el. paštu zydintisvilnius2018@gmail.com nuo liepos 2 d. iki spalio 8 d.

„Nepaprastai smagu jau ne pirmą kartą kviesti vilniečius dalyvauti gražia tradicija tapusiame konkurse. Pernai vertindami konkurso dalyvius atkreipėme dėmesį į mokyklas ir darželius, kurie stengėsi ypatingai išsiskirti iš kitų dalyvių, todėl šiemet nusprendėme įsteigti atskirą kategoriją vien tik ugdymo įstaigoms – taip skatinsime įsitraukti į konkursą ir dar labiau puošti Vilnių žiedais. Konkurse labai laukiame ir daugiamečių, vienmečių gėlynų nuotraukų. Taip visi kartu sukurkime žalią ir žydintį Vilnius – miestą, kuriame norisi gyventi“, – dalyvauti konkurse kvietė Vilniaus miesto savivaldybės mero patarėja bei „Žydinčio Vilniaus“ konkurso komisijos pirmininkė Dalia Bardauskienė.

Konkursas prasideda jau liepos 2 d. ir kviečia visus vilniečius fotografuoti savo ar savo artimųjų, kaimynų, įstaigų ar įmonių sukurtus gėlių darželius ar kompozicijas, kuriuose pirmuoju smuiku grotų daugiametės gėlės. Konkurse gali dalyvauti ir vienmečių gėlių augintojai – šios gėlės dažniausiai puošia fasadus, balkonus ir terasas.

Sostinės savivaldybės konkurso „Žydintis Vilnius“ partneris – „Vilniaus universiteto Botanikos sodas“: „Visada sveikiname iniciatyvas, skirtas didesniam augalų panaudojimui mus supančioje aplinkoje. Dar labiau mus džiugina, kai tie augalai yra tinkamai sukomponuoti, sveiki bei prižiūrėti. Vilniaus miesto savivaldybės organizuojamas konkursas „Žydintis Vilnius“ yra puiki proga pasidalinti gerąja praktika ir parodyti puikų sektiną pavyzdį“, – konkursu džiaugiasi VU Botanikos sodo ryšių su visuomene skyriaus vedėjas dr. Darius Ryliškis. 

Konkursas šiemet vyks dviem etapais: liepos 20 d. „Žydinčio Vilniaus“ komisija apsilankys konkurse dalyvaujančiuose įmonėse, organizacijoje bei apžiūrės vilniečių prie namų puoselėjamus gėlynus, o rugsėjo 7 d. komisija lankysis ugdymo įstaigose. Konkurso objektų peržiūra, vertinimas bei nugalėtojų paskelbimas ir apdovanojimai planuojami spalio mėnesį.

„Labai kviečiu visus dalyvauti Žydinčio Vilniaus“ konkurse ir kūrybiniame procese. Joks sodas nebuvo sukurtas per metus, tai yra nuolatinė kūryba.“ – pastebi viena komisijos narių, „Mažųjų sodų“ direktorė Ligita Poškutė.

Konkurso „Žydintis Vilnius“ laureatai bus apdovanoti Vilniaus miesto mero padėkomis, bijūnų sodinukais iš Vilniaus Botanikos sodo kolekcijos bei specialia kraštovaizdžio specialisto konsultacija. Apdovanojimo ceremonija vyks Kairėnų Botanikos sode.

Konkurso sąlygas, kategorijas ir visą išsamią informaciją kaip dalyvauti konkurse galima rasti čia.

GALERIJA

  • Puoselėjate gražų gėlių darželį, dalyvaukite konkurse!
  • Puoselėjate gražų gėlių darželį, dalyvaukite konkurse!
  • Puoselėjate gražų gėlių darželį, dalyvaukite konkurse!
  • Puoselėjate gražų gėlių darželį, dalyvaukite konkurse!
  • Puoselėjate gražų gėlių darželį, dalyvaukite konkurse!
  • Puoselėjate gražų gėlių darželį, dalyvaukite konkurse!
  • Puoselėjate gražų gėlių darželį, dalyvaukite konkurse!
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS