R. Karbauskis: Vilniuje su „neįgalia“ valdžia būtų sunku dirbti | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: VILNIUJE SU „NEĮGALIA“ VALDŽIA BŪTŲ SUNKU DIRBTI

„Valstiečiams“ Vilniaus savivaldoje likus opozicijoje, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad jo partijos politikams būtų sunku dirbti su kai kuriais klausimais „neįgalia“ miesto valdžia. Pasak jo, tai, kad antrajai kadencijai perrinkto Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus visuomeninis komitetas daugumą sostinėje formuos be „valstiečių“, nekelia jokių pretenzijų, priešingai, tvirtina jis, tai bus galimybė parodyti sostinės valdantiesiems tai, kas yra daroma netvarkingai.

R. Karbauskio teigimu, sunku surasti žodžių, apibūdinančių Vilniaus savivaldybės neįgalumą, kai kalba pasisuka apie paminklo Lukiškių aikštėje klausimą.

„Liberalų požiūris daugeliu atveju skiriasi nuo „valstiečių“ požiūrio, mes nagrinėjom pavyzdį su Lukiškių aikšte. Tai parodo, kiek Vilniaus savivaldybė tiesiog nepajėgi, tiesiog negaliu surasti tokių žodžių... Turiu pavyzdį Kauno, kuris per 3 mėnesius viską išsprendė, ir Vytis Kaune stovi, ir turime Vilniaus savivaldybę, kada metų metais nesprendžiamas klausimas (...) Su tokia savivaldybe ir su tokia valdžia labai sunku dirbti, bet oponuoti ir rodyti, kur ir kas yra netvarkingai daroma arba kur yra korupcija ar panašiai, yra labai rimtas darbas“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Naujienų agentūros ELTA žiniomis, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos koalicija jau aiški. Be Vilniaus mero R. Šimašiaus vedamo komiteto, į koaliciją prisijungė Darbo partija su 5 nariais, konservatoriai - 9 nariai bei 6 mandatus laimėjusi Lenkų rinkimų akcijos ir rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“. Iš viso naująją daugumą sudarys 37 iš 50 (be mero) nariai.

LVŽS Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas Virginijus Sinkevičius antradienį Eltai telefonu sakė, kad Vilniaus LVŽS skyrius Remigijaus Šimašiaus komandai pateikė jų frakcijai svarbiausių darbų sąrašą, bet ne visus pavyko suderinti. Į valdančiąją koaliciją taip pat nepakviesta Artūro Zuoko komanda, rinkimuose iškovojusi 10 mandatų.

Kovo 3 d. vykusiuose Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose R. Šimašiaus vedamas komitetas laimėjo 17 mandatų. R. Šimašius į derybas dėl koalicijos pakvietė 9 mandatus laimėjusius konservatorius, 6 mandatus laimėjusią Lenkų rinkimų akcijos ir rusų aljanso koaliciją „Krikščioniškų šeimų sąjunga“, 5 mandatus gavusią Darbo partiją ir su trimis mandatais likusius „valstiečius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Hmm

Nesuprantu ko jis nepatenkintas? Juk gavo 2 ar vietas, bet nori administracijos vadovo ir kitų postų :) Kuklesniems reik įprasti būti.

NA NA

Vilniuje valdžią išsirinko Grybauskaitė ,ji nemėgsta savarankiškų ir mąstančių ,tokių kaip Zuokas , Šimašius tik šestiorkė , landsberginų ,jis viską darys pagal nurodymus iš Daukanto gatvės ,juk už Zuoką balsavo nemaži Vilniečių , o Šimašius net Zuoko nepriėmė į koaliciją ,kad dirbtu visų Vilniečių naudai ,štai jums ir kiršinimas Vilniečių ,,,sėkmės ,tikėkimės , kad Gedimino pilies Šimašius nesuspės sugriauti ,,,,,

As

Nu va... stadiono pinigu nematyti lenkams jau:D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS