R. Šimašius ir A. Zuokas susikirto dėl nacionalinio stadiono pavadinimo | Diena.lt

R. ŠIMAŠIUS IR A. ZUOKAS SUSIKIRTO DĖL NACIONALINIO STADIONO PAVADINIMO

  • 2

Nors nacionalinio stadiono statybos dar stringa teisiniuose ginčuose, dabartinis sostinės meras Remigijus Šimašius ir buvęs miesto vadovas Artūras Zuokas  „Žinių radijo“ laidoje susikirto dėl jo pavadinimo.

A. Zuokas nacionalinį stadioną siūlė pavadinti tautinio simbolio - Vyčio - vardu.

„Taryboje buvo pritarta mano siūlymui, kad nacionalinio stadiono pavadinimą siūlys miesto taryba. Ir mano siūlymas yra, kad šis nacionalinis stadionas turėtų garbingą Vyčio pavadinimą“, - radijo laidoje sakė A. Zuokas.

Tačiau R. Šimašius šiame siūlyme įžvelgia asmeninius A. Zuoko interesus.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

„Aš daug kartų esu sakęs tą pastabą. Vyčio vardas yra garbingas ir Vyčio vėliavas iškėlėme prie Vilniaus įvažiavimo, ir Vytis yra tai, kas mus visus įkvepia, bet dar kartą jums sakau, tai, kad jūsų draugas Renatas Baltusis, su kuriuo kartu iššvaistėte 700 tūkst. eurų su „Vilnius veža“, kad jis turi futbolo klubą „Vytis“, tai dar nereiškia, kad nacionalinį stadioną reikia pavadinti to paties klubo vardu. Pavadinimas yra geras, bet jį išrinks vilniečiai“, - komentavo dabartinis Vilniaus meras R. Šimašius.

Pirmajame savivaldybių rinkimų ture dėl mero posto besivaržantis R. Šimašius surinko 37,33 proc. rinkėjų balsų, antroje vietoje liko A. Zuokas su 22,70 proc. Antrasis rinkimų turas vyks kovo 17 dieną. Išankstinis balsavimas jau prasidėjo.

Tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną sostinės Šeškinės mikrorajone bandoma pastatyti nuo 1987-ųjų, pastarąjį kartą statybos pradėtos 2008-aisiais, tačiau sustabdytos nutraukus finansavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

che

kam ten ieskoti,reik palikt ta pati pavadinima kuris buvo buvusiam...

Nezurnalistas

Minties galiunai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS