Ragina konservatorius neatidėlioti sprendimų dėl bendro darbo Vilniuje | Diena.lt

RAGINA KONSERVATORIUS NEATIDĖLIOTI SPRENDIMŲ DĖL BENDRO DARBO VILNIUJE

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Vilniaus meras Remigijus Šimašius ragina konservatorius iki pirmadienio apsispręsti dėl tolimesnio bendro darbo Vilniaus savivaldybėje.

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas ketvirtadienį nusprendė duoti skyriams dvi savaites apsispręsti, ar tęsti darbą su teisėsaugos įtarimų sulaukusiais Liberalų sąjūdžiu ir Darbo partija savivaldybėse, kur šios politinės jėgos sudariusios koalicijas.

R.Šimašiaus nuomone, taip konservatoriai siekia dirbtinai palaikyti įtampą.

„Kol kas pozicija, kurią išgirdau, yra labai išplaukusi ir neaiški. Ir aš ją vertinu kaip norą ištęsti dramatišką tylą, Ezopo kalbą iki neapibrėžto laiko. Dvi savaitės, po dviejų savaičių  – dar kažkas. Man atrodo, kad tiesiog siekiama palaikyti įtampą, kas akivaizdžiai trukdo darbams. Konkretus veiksmas – pirmadienį sukviečiau liberalų Vilniaus skyriaus vadovybę, frakciją, pasitarti, ką daryti. Natūralu, kad ir su koalicijos partneriais šnekėsime, būtent dėl Vilniaus“, – BNS sakė R.Šimašius.

Kol kas pozicija, kurią išgirdau, yra labai išplaukusi ir neaiški. Ir aš ją vertinu kaip norą ištęsti dramatišką tylą, Ezopo kalbą iki neapibrėžto laiko.

Anot jo, kitose savivaldybėse, kur konservatoriai su liberalais kartu dirba tiek valdančiojoje daugumoje, tiek opozicijoje situacija yra „nuo puikių santykių iki įtemptų“, tačiau skyriai dėl santykių su kitomis politinėmis jėgomis, gali spręsti savo nuožiūra.

Socialdemokratai ketvirtadienį taip pat nusprendė leisti skyriams apsispręsti dėl koalicijų su „darbiečiais“ ir liberalais. Partijos pirmininkas ir Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas anksčiau minėjo, jog tolimesniam darbui būtinas raštiškas R.Šimašiaus patvirtinimas, jog politinės korupcijos byla nėra susijusi su Vilniaus savivaldybe bei mero rinkimų kampanija.

„Vakar kaip tik išsiunčiau tokį raštą, patikinimą, kad visas politinės kampanijos finansavimas, veikla vyko pagal įstatymus, veikla savivaldybėje (ją galima ir viešai patikrinti, nes ypatingai aukštus skaidrumo, atvirų duomenų reikalavimus keliu) galima patikrinti. Akivaizdu, kad Vilniuje kryptis aiški ir tą dar kartą patvirtinau koalicijos partneriams“, - teigė R.Šimašius.

Koaliciją Vilniaus savivaldybėje šiuo metu sudaro 31 politikas iš 51: penkiolika liberalų, aštuoni TS-LKD atstovai, po keturis narius turi socialdemokratai bei „Lietuvos sąrašas“.

Opozicijoje yra trys „tvarkiečiai“, dešimt Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos atstovų, šeši Artūro Zuoko vadovaujami Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) politikai bei iš liberalų frakcijos po prieštaringų pasisakymų apie Lietuvą pasitraukęs britas Markas Adamas Haroldas.

R.Šimašius neatmeta, kad išsiskyrus pozicijoms su konservatoriais, būtų kalbamasi su visomis opozicinėmis jėgomis, iššskyrus labiausiai oponuojančius A.Zuoko bendražygius.

„Nė vieno scenarijaus neatmesčiau“, – teigė jis.

Liberalų  sąjūdžiui ir Darbo partijai teisėsauga praėjusią savaitę pareiškė įtarimus dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu. Tai padaryta vykstant stambiam politinės korupcijos tyrimui, kur figūruoja ir koncernas „MG Baltic“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Šlykštūs tie 'konservai': tai draugais ESĄ dėjos, be liberalų su valstiečiais nesidėjo, tai dabar ir tuos liberalus išdavė... ar tie 'konservų' vadai adekvatūs?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS