Rekordinio dydžio Vyčio dėlionė nuklojo Lukiškių aikštę | Diena.lt

REKORDINIO DYDŽIO VYČIO DĖLIONĖ NUKLOJO LUKIŠKIŲ AIKŠTĘ

  • 4

Vilniaus Lukiškių aikštėje šiandien sudėta rekordinė - 36 kvadratinių metrų dydžio, Vyčio dėlionė.

!Renginys sutelkė šventiškai nusiteikusius vilniečius ir miesto svečius, kurie prisijungė ir detalė prie detalės, kurių iš viso buvo 36, sudėjo istorinį Lietuvos herbą – Vytį. Rekordinio dydžio dėlionę fiksavo ir Lietuvos rekordų agentūra Factum, kurių atstovai išmatavę dėlionę informavo, kad 36 kvadratinių metrų dydžio Vytis – rekordinio dydžio – 4,53 m pločio bei 5,12 m ilgio.

“Visuomet galvojau, kaip galėtume paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį – mūsų vienybės šventę. Vyčio simbolis turi mus sutelkti ir mums visiems – vaikui ir suaugusiam -  priminti, kokia jo reikšmė istorijai ir šiandienai. Vytis neturi kurti priešpriešos tarp mūsų, tai simbolis, kurį kasdien turime nešiotis savo širdyse ir didžiuotis esantys lietuviai.

Kas yra dėlionė? Tai skirtingos detalės, kurios viena be kitos neturi prasmės. Tik kiekvienas iš mūsų padėję savo dalį, galime pamatyti visumą”, - sakė Vyčio dėlionės sumanytojas, Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas.

Renginio metu vilniečiams išdalinta ir mažesnių Vyčio dėlionių. A. Zuoko iniciatyva pagamintos dviejų dydžių dėlionės: mažesnės skirtos vaikams, sudėtingesnės, turinčios daugiau detalių – suaugusiems. Daugiau nei 1500 Vyčio dėlionių jau yra pasiekusios vaikų darželių, mokyklų auklėtiniams.

“Žaisminga dėlionės forma domina vaikus, jaunimą ir ją dėliodami jie užduoda klausimą, kas yra šis raitelis, ką jis reiškia, ką simbolizuoja? Tai puikus pagrindas vaikams sužinoti ar priminti Vyčio reikšmę bei istoriją”, - sakė A. Zuokas.

2015 metais, tuomet dar Vilniaus mero A. Zuoko iniciatyva Lukiškių aikštėje buvo pastatytas ir aukščiausias Lietuvoje – 25 metrų ilgio – vėliavos stiebas, ant kurio kovo 11 d. iškelta Vyčio vėliava, turėjusi vienyti tautą.

Rekordinio dydžio Vyčio dėlionė vasarą tęs savo kelionę per Lietuvą – ji bus dėliojama ir kitų šalies miestų bei miestelių aikštėse.

GALERIJA

  • Rekordinio dydžio Vyčio dėlionė nuklojo Lukiškių aikštę
  • Rekordinio dydžio Vyčio dėlionė nuklojo Lukiškių aikštę
  • Rekordinio dydžio Vyčio dėlionė nuklojo Lukiškių aikštę
  • Rekordinio dydžio Vyčio dėlionė nuklojo Lukiškių aikštę
K. Vanago / BFL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to milda

tu ruske ane,kad rusìni lt kalba?

tai

kazkokia masine hipnoze nezinia kokio /superpatrioto/ paleista uztusavimui neigiamu ivykiu kurie mafiines ziniasklaidos nekomentuojami isskyrus Laisva laikrasti.......

Milda

jei būtų nepapirkinėjęs atėjusių, dalindamas dovanas, būtų visai nieko renginukas, deja, šis veikėjas kitaip nemoka, tačiau niekam neužkliūna, ar čia ne visiškas piaras, va šimašius, pasirūpinęs šventės dalyviu maitinimu tai piarinasi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS