Santaros klinikų vadovu paskirtas prof. J. Raistenskis | Diena.lt

SANTAROS KLINIKŲ VADOVU PASKIRTAS PROF. J. RAISTENSKIS

Vilniaus universiteto Santaros klinikų vadovu Sveikatos apsaugos ministerija paskyrė profesorių Juozą Raistenskį.

Kaip teigiama klinikų pranešime, jis pareigas eis nuo vasario 23 dienos, bet ne ilgiau nei iki kovo 23 dienos.

ELTA primena, kad prof. J. Raistenskis nuo 2007 metų vadovavo Vilniaus universiteto Vaikų ligoninei.

Fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas, mokslų daktaras prof. J. Rastenskis 1982 m. baigė reumatologijos aspirantūrą Valstybiniame eksperimentinės ir klinikinės medicinos institute.

1982-1995 metais jis dirbo Vilniaus universitetinės Raudonojo Kryžiaus ligoninės vyriausiuoju gydytoju.

1997 metais išrinktas Lietuvos žmonių su negalia sporto federacijos prezidentu.

1997-2000 m. daktaras buvo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, savivaldybės valdybos narys, Vilniaus miesto mero pavaduotojas, 2000-2001 metais - Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas, 2002-2004 metais - Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys, 2004-2007 metais - Vilniaus teritorinės ligonių kasos direktorius.

Prof. J. Rastenskis yra kelių išradimų ir pasiūlymų autorius, skaito paskaitas tradicinės Rytų medicinos ir atramos judėjimo aparato reabilitacinio gydymo temomis Vilniaus universitete.

Kaip skelbė ELTA, šią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnyba paskelbė, kad Santaros klinikose tiriamas kyšininkavimas, susijęs su viešaisiais pirkimais, kurių vertė per 2017 metus viršijo 2 mln. eurų. Pareigūnai sulaikė Santaros klinikų generalinį direktorių Kęstutį Strupą ir Informatikos ir plėtros centro direktorių Romualdą Kizlaitį. Pranešta, kad K. Strupas jau paleistas į laisvę.

Penktadienį išplatintame Santaros klinikų pranešime teigiama, kad VUL Santaros klinikų kolektyvas drauge išgyvena paskutinių dienų įvykius. Ligoninei jokie įtarimai nėra pareikšti. Klinikos dirba įprastu režimu.

„VUL Santaros klinikų įstatuose numatyta, kad įstaiga turi teisę teikti bei gauti paramą. Ji naudojama paramą suteikusio asmens nurodytiems tikslams (jei teikdamas paramą asmuo davė tokius nurodymus). Norime užtikrinti, kad visa parama gaunama teisėtai ir įstatymo numatyta tvarka deklaruojama Valstybinei mokesčių inspekcijai, o ataskaitos teikiamos steigėjams”, - akcentuojama pranešime.

Ligoninės viešuosius pirkimus vykdo savarankiškai bei per Centrinę perkančiąją organizaciją (CPO), kuri vykdo viešuosius pirkimus kitų organizacijų naudai. Pirkimų apimtys per CPO nuolat didėja.

 

GALERIJA

  • Juozas Raistenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dundukas

Komentatoriui "Jums" Ko iš tų rašliavotojų norėt-jie gi "žiurnalistai"

Jūs

žurnalistai išmokit be klaidų vieną kartą nors pavardę rašyt. Tai Raistenskis, tai Rastenskis. Gėda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS