Savivaldybė prašo Edukologijos universiteto sporto bazių | Diena.lt

SAVIVALDYBĖ PRAŠO EDUKOLOGIJOS UNIVERSITETO SPORTO BAZIŲ

Vilniaus savivaldybė prašo Vyriausybės perduoti po universitetų reformos liksiančią laisvą Lietuvos edukologijos universiteto sporto infrastruktūrą miesto centre.

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis kol kas nieko nežada, tvirtindamas, kad bent metus turtas dar bus reikalingas universitetų veiklai, be to, anot jo, perdavus dalį pastatų savivaldybei, gali kilti sunkumų ateityje, jei būtų nuspręsta parduoti visą LEU kompleksą.

Vilniaus Meras Remigijus Šimašius kreipėsi į Vyriausybę, pabrėždamas, kad sveikina Vyriausybės norą pertvarkyti aukštąjį mokslą ir siekį gerinti pedagogų rengimą Vilniuje bei užsimindamas, kad „turi gerų pasiūlymų“, kaip panaudoti LEU turtą, jei šis būtų perduotas savivaldybei.

„Prašomose perduoti Vilniaus miestui LEU sporto bazėse, kurių dauguma yra labai geros būklės, treniruotes bei varžybas galėtų rengti lengvaatlečiai, futbolininkai, rankininkai, tinklininkai ir kitų sporto šakų atstovai. Vilniaus miestas turi pakankamai trenerių ir aptarnaujančio personalo, kad šiose bazėje būtų vykdoma reguliari veikla, į ją būtų įtraukiami ir neįgalieji sportininkai, jomis galėtų naudotis privačios neformalųjį ugdymą teikiančios įstaigos“, – teigia R. Šimašius.

Bus priimami strateginiai sprendimai dėl viso turto ateities, variantai gali būti labai įvairūs: pardavimas, pritaikymas, galbūt ir išskaidymas komplekso pagal funkcijas į dalis.

Anot jo, savivaldybė pasirengusi užtikrinti finansavimą bazių išlaikymui, kokybiškai priežiūrai, reguliariam atnaujinimui ir prieinamumui. Likusią pastatų dalį, anot jo, Valstybė galėtų parduoti aukcione.

Prašomo perduoti turto sąraše – Studentų gatvėje, pagrindiniuose LEU rūmuose esanti didžioji sporto salė, taip pat treniruoklių, aerobinės gimnastikos salės, paplūdimio tinklinio aikštelės su tribūnomis, be to, sporto salė Švitrigailos gatvėje ir stadionas su lauko teniso aikštynu.

A. Stončaitis sako, kad vykstant LEU prijungimui prie Vytauto didžiojo universiteto (VDU), dar bent metus LEU infrastruktūra bus reikalinga šio universiteto poreikiams. Anot jo, konkretūs jungimosi planai praėjusią savaitę aptarti su VDU vadovybe.

„Taip, tie prašymai, taip pat ir Vilniaus savivaldybės, dėl turto perdavimo ar laikino naudojimo kita forma, yra. Be abejo, tikslai suprantami, bet šiandien mes dar nesame finiše dėl šio turto panaudojimo. Mes turime sudėlioti, kiek to turto laikinai dar reikės tęstinei universitetų veiklai“, – pabrėžė kancleris.

Anot jo, kalbama, kad centrinių rūmų su aikštynais būtų galima atsisakyti jau kitų metų pavasarį, tuo metu Naugarduko gatvėje esantis turtas bus reikalingas ilgesnį laiką.

Jis sako, kad svarstoma pastatų komplekso Studentų gatvėje pardavimo galimybė, o potencialiems pirkėjams būtų patrauklesnė visa teritorija, nei atskiri statiniai, kurie liktų išskaidžius turtą.

„Bus priimami strateginiai sprendimai dėl viso turto ateities, variantai gali būti labai įvairūs: pardavimas, pritaikymas, galbūt ir išskaidymas komplekso pagal funkcijas į dalis. Bet pasakyti, kad bus suteikta Vilniaus savivaldybe, nesiryžčiau sakyti“, – teigė jis.

S. Skvernelis viešai yra žadėjęs, kad pardavus LEU pastatus gautos lėšos turėtų būti investuojamos į švietimą, skirtos studentų bendrabučių atnaujinimui.

Portalas 15min.lt rašė, kad valdžia jau sulaukė siūlymų ne tik pirkti po LEU prijungimo prie Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) atlaisvėjusius pastatus su žeme, bet vietoje jų statyti vadinamąjį ministerijų miestelį. S. Skvernelio teigimu, Vyriausybė dar vertina galimybes sukelti ministerijas po vienu stogu.

Seimas sausio viduryje pritarė, kad sostinėje įsikūręs LEU bei Kaune esantis Aleksandro Stulginskio universitetas būtų jungiami prie taip pat Kaune veikiančio VDU. Nutarta, kad LEU valstybės patikėtas nekilnojamas turtas baigus reorganizaciją bus perduodamas Vyriausybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Daiva

Ką jau čia... viešbutis bus. Arba biurai. Kitko gi nestato pas mus :) Dar stiklu apklijuos. O vaizdas į upę ir Gedimino pilį - neįkainojamas. Tik milijonieriams. Žodžiu penkių žvaigždučių viešbutis ir baigta. O beje tačiau ar neprisimena niekas, kad ten, visai šalimais, kur dabar stovi biurų pastatas ir viso Vilniaus "puošmena" KIBIRAS, buvo planuota statyti muzikos ir teatro akademiją? Tai gal verta prisiminti projektus ir perkelti ten akademiją dabar? Na, patobulinus, aišku? A? Pagalvokim

SUSIJUSIOS NAUJIENOS