Savivaldybė žada, kad po naujo konkurso šiukšlių išvežimo kaina nesikeis | Diena.lt

SAVIVALDYBĖ ŽADA, KAD PO NAUJO KONKURSO ŠIUKŠLIŲ IŠVEŽIMO KAINA NESIKEIS

  • 2

Vilniaus miesto savivaldybė žada, kad po naujo konkurso atliekų išvežimo paslaugoms pirkti šios paslaugos kaina gyventojams nesikeis, pirmadienį rašo naujienų portalas 15min.lt.

Prieš kelias savaites atliekų tvarkymo bendrovės „Ecoservce“ ir „VSA Vilnius“ pareiškė, kad jų veikla yra nuostolinga ir jos nebenori dabartinėmis kainomis tvarkyti šiukšlių Vilniuje. Artimiausiu metu savivaldybė skelbs naują konkursą jų aptarnaujamoms teritorijoms.

„Matome, kad šitos įmonės yra stiprios, galinčios tinkamai tvarkyti atliekas ir sugebės tą daryti ateityje, dabar tą sugeba ir kai kur daro daugiau, nei joms priklausytų. Tikime, kad tą situaciją sutvarkysime, galbūt persiskirstys šiek tiek zonos, bet viskas liks panašiai. Svarbiausia, kad vilniečiams kainos nedidėtų ir jos nedidės“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Vilniaus savivaldybė praėjusių metų spalį pasirašė penkerių metų trukmės sutartis su trimis bendrovėmis dėl šiukšlių išvežimo – „Ekonovus“, „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“.

„Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ dabar tvarko atliekas Verkių, Fabijoniškių, Žirmūnų, Šnipiškių, Antakalnio, Naujosios Vilnios, šiaurinėje Rasų seniūnijos dalyje, Pašilaičių, Justiniškių, Šeškinės, Viršuliškių, Karoliniškių, Pilaitės, Lazdynų, Senamiečio, Žvėryno, Naujamiesčio ir Vilkpėdės seniūnijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gudrauja

„Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ galvojo išprovokuoti naują konkursą ir pasikelti kainas. Bet Vilniaus savivaldybė juos pažabojo ketinimu skelbti tarptautinį konkursą. Jei esama kaina pasirodytų patraukli latviams, estams, lenkams ar kam bebūtų, šie tikrai nevarinėtų šiukšliavežių iš Daugpilio ar Suvalkų, o steigtų dukterinę įmonę Vilniuje. Taip dar ir investicijų Vilnius pritrauktų.

gikas

Blogai, kad nesikeis. Galetu zenkliai sumazeti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS