Signataro M. Biržiškos šeimos palaikai bus perlaidoti Rasų kapinėse | Diena.lt

SIGNATARO M. BIRŽIŠKOS ŠEIMOS PALAIKAI BUS PERLAIDOTI RASŲ KAPINĖSE

Vasario 16-osios akto signataro Mykolo Biržiškos, žmonos Bronislavos, brolių Vaclovo ir Viktoro palaikai Vilniuje, Rasų kapinėse bus perlaidoti kitą savaitę.

Kaip informavo Vyriausybės kanceliarija, šeimos palaikų perlaidojimo ceremonija vyks kitą trečiadienį, liepos 11-ąją. 1918 metų Vasario 16-osios akto signataras M. Biržiška bus palaidotas šalia savo bendražygio, patriarcho Jono Basanavičiaus.

Numatoma, jog M. Biržiškos ir jo artimųjų palaikai bus pašarvoti Vilniaus universiteto Šventų Jonų bažnyčioje. Visuomenė turės galimybę su jais atsisveikinti liepos 10 dieną, antradienį nuo 10 val. iki 20 val. – tą dieną 18 val. bus aukojamos Šv. mišios, taip pat liepos 11 dieną, nuo 9 iki 12 valandos. Šv. mišios vyks 12 val., 13.10 val. procesija su karstais ir urnomis pajudės į Rasų kapines.

Artimųjų pageidavimu, perlaidojimo ceremonija Rasų kapinėse vyks dalyvaujant tik šeimos nariams ir artimiausiems bičiuliams.

1882 metais gimęs Vasario 16-osios akto signataras, literatūros istorikas M. Biržiška į užsienį pasitraukė 1944 metais per sovietų okupaciją. Jis mirė 1962 metais Los Andžele.

Jo žmona B. Biržiškienė–Šėmytė buvo JAV lietuvių visuomenės, kultūros, politinė veikėja, mirė Los Andžele 1955-aisiais.

M. Biržiškos brolis Vaclovas Biržiška buvo kultūros istorikas, politinis veikėjas ir teisininkas, Viktoras Biržiška – matematikas, taip pat politinis ir visuomenės veikėjas. Abu broliai taip pat mirė JAV.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS