Sostinėje keičiami viešojo transporto tvarkaraščiai | Diena.lt

SOSTINĖJE KEIČIAMI VIEŠOJO TRANSPORTO TVARKARAŠČIAI

  • 0

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ informuoja, kad nuo birželio 16 d. keičiami sostinės viešojo transporto darbo ir poilsio dienų eismo tvarkaraščiai. Jie koreguojami atsižvelgiant į prasidėjusį vasaros sezoną ir dėl to kintančius viešojo transporto keleivių srautus. Sudarant vasaros tvarkaraščius atsižvelgta ir į keleivių nuomonę.

Bus keičiami visų greitųjų maršrutų autobusų, visų maršrutų troleibusų, 88-ojo N ir 105-ojo N naktinių maršrutų autobusų bei 7-ojo, 10-ojo, 20-ojo, 24-ojo, 27-ojo, 28-ojo, 29-ojo, 30-ojo, 31-ojo, 32-ojo, 37-ojo, 38-ojo, 40-ojo, 43-iojo, 46-ojo, 48-ojo, 49-ojo, 54-ojo, 56-ojo, 57-ojo, 59-ojo, 62-ojo, 63-iojo, 66-ojo, 69-ojo, 73-iojo, 74-ojo, 76-ojo, 88-ojo, 115-ojo ir 116-ojo maršrutų autobusų tvarkaraščiai. Šią vasarą darbo dienomis kursuos 150 troleibusų ir 340 autobusų, o poilsio dienomis – 100 troleibusų ir 208 autobusai.

Svarbios naujienos Naujosios Vilnios gyventojams – jų prašymu priimtas sprendimas grąžinti naktinius autobusus į šį mikrorajoną. Nuo birželio 15 d. 105-ojo N maršruto autobuso trasa pratęsiama iki Naujosios Vilnios. Iš Pašilaičių iki Polocko stotelės autobusas važiuos įprasta trasa, o toliau Drujos, P. Višinskio, Sukilėlių, Ribiškių Didžiąja, Juoduoju keliu, Tolimąja, Garsiąja, Džiaugsmo, Pergalės ir Parko gatvėmis. Papildomai autobusas stos stotelėse „Audėjas“, Balstogės, Dunojaus, Ribiškės, Juodasis kelias, Guriai, Pavilnio sodai, Garsioji, Grūdų, Pavilnys, Gamtininkų, Alėja, Strelčiukai, Grigaičiai, Genių, Respublikinė psichiatrijos ligoninė, Parko ir Naujosios Vilnios žiedas. Tokia pačia trasa autobusas kursuos ir atgal.

Kaip bus keičiamos viešojo transporto maršrutų trasos?

Nuo birželio 16 d., kaip ir kasmet, iki Antakalnio žiedo bus trumpinama 14-ojo troleibuso maršruto Saulėtekis–Šeimyniškių–J. Basanavičiaus g.–Gerosios Vilties st. trasa.

Keleivių patogumui 88-ojo maršruto autobusai papildomai stos Liepkalnio bei Vikingų stotelėse, o naktinio 88-ojo N maršruto autobusai papildomai stos stotelėje Liepkalnis.

Atsižvelgiant į keleivių siūlymus ir pageidavimus kartu su tvarkaraščiais keičiamos  28-ojo, 29-ojo, 43-iojo, 59-ojo maršrutų autobusų trasos.

Grigiškių gyventojų patogumui 28-ojo Žemieji Paneriai–Grigiškės, 29-ojo Vilkpėdė–Žemaitės g.–Lazdynai–Grigiškės bei 59-ojo Grigiškės–Lazdynai–Laisvės pr.–Žvėrynas maršrutų autobusų trasos pratęsiamos iki Grigiškių žiedo. Šių maršrutų autobusai papildomai stos Kovo 11-osios stotelėje (link centro) bei stotelėje Grigiškių žiedas. Mokyklos gatvėje esančios stotelės Grigiškės pavadinimas keičiamas į Grigiškių poliklinika.

43-iojo maršruto autobuso trasa yra trumpinama – autobusas nebevažiuos Lukiškių, Gynėjų gatvėmis bei dalimi A. Goštauto gatvės ir nestos stotelėse Vašingtono aikštė, Gynėjų ir A. Goštauto bei Kražių stotelėje link Naujamiesčio. 43-iojo maršruto autobusas nuo Žaliojo tilto važiuos A. Goštauto gatve ir nusuks į Vasario 16-osios gatvę, toliau Lukiškių gatve išvažiuos į J. Tumo-Vaižganto gatvę ir važiuos atgal link Žaliojo tilto. Lukiškių gatvėje autobusas papildomai stos stotelėje Lukiškės, o J. Tumo-Vaižganto gatvėje Kražių stotelėje Žaliojo tilto kryptimi.

Viešojo transporto vasaros tvarkaraščiai nuo birželio 13 d. bus skelbiami www.vilniustransport.lt. Informaciją viešojo transporto stotelėse planuojama atnaujinti nuo birželio 12 d.

Vasaros tvarkaraščių keitimai įvertinus gyventojų prašymus

Gegužės mėn. keleiviai pirmąkart buvo kviečiami prisidėti prie vasaros sezono viešojo transporto eismo tvarkaraščių sudarymo. Interneto tinklalapyje stops.lt buvo pateikta informacija apie planuojamus pakeitimus ir siūloma teikti pasiūlymus tvarkaraščių korekcijoms.

Iš viso sulaukta 115 keleivių pasiūlymų dėl viešojo transporto eismo organizavimo. Sugrupavus visus gyventojų gautus pasiūlymus buvo įvertinti ir įgyvendinti gyventojų prašymai, susiję būtent su viešojo transporto tvarkaraščių laikų pakeitimais šiam vasaros sezonui. Likusieji pasiūlymai, kurių didžioji dalis susijusi su maršrutų dažninimu, bus papildomai peržiūrėti artėjant rudeniui. Be to, planuojama, jog sudarant rudens viešojo transporto eismo tvarkaraščius, keleiviai vėl bus kviečiai teikti  pasiūlymus.

Primenama, kad viešojo transporto tvarkaraščiai yra sudaromi remiantis keleivių srautų, maršrutų trasų analize, vairuotojų ir keleivių pastebėjimais, įstaigų darbo laikais ir kitais veiksniais.

Informacija apie viešojo transporto darbą ir pakeitimus pateikiama interneto tinklalapyje vilniustransport.lt, socialiniame tinklalapyje facebook.com/susisiekimo.paslaugos, mobiliaisiais telefonais (m.stops.lt) bei darbo valandomis teikiama telefonu (8 5) 210 7050.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS