„Sostinės dienose“ pristatytos neįgaliųjų sporto šakos | Diena.lt

„SOSTINĖS DIENOSE“ PRISTATYTOS NEĮGALIŲJŲ SPORTO ŠAKOS

  • 0

„Sostinės dienų 2018“ renginiuose Vilniuje dėmesio sulaukė neįgaliųjų sporto šakos, kurios buvo reprezentuojamos pačioje miesto širdyje - Katedros aikštėje.

Socialinės integracijos šventės „Tau, Vilniau!“ lankytojai išbandė tinklinį sėdint, aklųjų stalo tenisu vadinamą šoudauną, taip pat lauko tenisą ir akmenslydį, kuriuos judėjimo negalią turintys žmonės žaidžia vežimėliuose.

Prie šoudauno stalo vilniečius ir miesto svečius kvietė plaukikas Mindaugas Dvylaitis, kuriam ši sporto šaka - hobis, atnešęs ne vieną Lietuvos čempiono titulą.

„Paprasti žmonės turi stalo tenisą. Aklieji irgi turi šią sporto šaką, tiesiog ji pritaikyta neįgaliesiems. Esmė ne matyme, o girdėjime. Iš pradžių žmonės klausinėja apie akinius: ar per juos kažkas matosi, ar ne. Net sužinoję, kad laukia aklina tamsa, žmonės pasąmonėje tikisi, kad vis tiek matys. Ir tik užsidėję šiuos akinius jie supranta, kad pateko į visišką tamsą“, - apie šventės dalyvių įspūdžius bandant žaisti šoudauną pasakojo M. Dvylaitis.

Pasak M. Dvylaičio, šoudaunas šalyje vis labiau populiarėja ne tik tarp žmonių, turinčių regėjimo negalią. Anot kauniečio, ši azartiška ir sporto šaka greitai įtraukia ir sveikuosius, norinčius iššūkių.

Šalia įsikūrusioje tinklinio sėdint aikštelėje šeimininkavo sostinės klubo „Feniksas“ sportininkai. Anot klubo prezidento Eduardo Strašunsko, galimybė pasirodyti Katedros aikštėje ypatinga.

„Esame daug kur žaidę viešose vietose, rodę žmonėms savo sporto šaką. Tačiau Katedros aikštėje esame pirmą kartą. Čia labai smagu ir „faina“, tvyro puiki atmosfera. Esu vilnietis ir labai myliu Vilnių, jo senamiestį ir Katedros aikštę. Myliu viską, kas susiję su Vilniumi“, - šypsojosi E. Strašunskas.

Pasak tinklinio sėdint entuziasto, tokie renginiai padeda populiarinti neįgaliųjų sportą. E. Strašunskas viliasi, kad tai padės pritraukti į sportą daugiau negalią turinčių žmonių.

„Bet koks viešumas yra gerai. Patys matėte, kad čia ateina daug žmonių. Jie žiūri ir domisi, kas čia tokio. Manau, kad dauguma pirmą kartą pamatė tokį dalyką. Gal žmonės žino, kad egzistuoja tinklinis sėdint, bet apie paplūdimio tinklinį sėdint tai tikrai žino vienetai“, - sakė E. Strašunskas.

Anot Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo viceprezidento Aleksandro Pacevičiaus, jų reprezentuojama sporto šaka pastaraisiais metais sulaukia vis daugiau dėmesio.

„Matome, kad žmonėms smalsu. Žmonės tikrai domisi ir nori patys pabandyti, kas čia kaip vyksta“, - renginyje sulauktu dėmesiu džiaugėsi A. Pacevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS