Sostinės valdžia žada 50 proc. pakelti algas socialiniams darbuotojams | Diena.lt

SOSTINĖS VALDŽIA ŽADA 50 PROC. PAKELTI ALGAS SOCIALINIAMS DARBUOTOJAMS

  • 2

Sostinės savivaldybė planuoja 50 proc. pakelti algas socialiniams darbuotojams, sako Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Paluckas.

Jis taip pat teigia, kad miesto valdžia prisidės keldama algas medikams.

„Turbūt kiti metai bus unikalūs apskritai, kai Vilnius iš savo biudžeto prisidės prie sveikatos įstaigų gydytojų darbo užmokesčio mokėjimo. Tai tikrai bus unikalu, dar taip nėra niekada buvę. Ir tai kompensuos Sveikatos apsaugos ministerijos tam tikrą neveiklumą. Ir socialinių darbuotojų darbo užmokestį taip pat planuojame kelti beveik 50 procentų“, – penktadienį Žinių radijui sakė G. Paluckas.

Anot jo, darbo užmokesčio didinimą diktuoja darbo rinka.

„Tai, aišku, gali sukelti kai kurių problemų aplinkiniams rajonams, nes galime pradėti traukti geriausius specialistus ir darbuotojus į Vilnių dar labiau, bet mes turime adekvačiai atsiliepti į darbo rinkos reikalavimus“, – sakė vicemeras.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, savivaldybėje ir pavaldžiose įstaigose vidutinis darbo užmokestis pirmąjį metų ketvirtį siekė 732 eurus. Iš viso Vilniuje yra 750 socialinių įstaigų darbuotojų etatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

x

,, klausyk vaike juk mums duonos reikia o ne pažadu,kur dalino tavo sebrai soc demai , kiek metu ir vis tik žadėjo gera rytoju, o kur tas tikras žodis dingo, jūsų partijos pažadais , nepamiršome tavo chebros bajerius o dabar tu jau keli net po 50 procentu algas socialiniam tinginių o kur imsi tos 50 proc, ar iš savo kišenes didinsi, kur matyta kiekvienas žada o darbo žmoniu algos lieka vietoj, ar tu cirkininkas nežinai kad lietuvoj darbo liaudis ir pensininkai yra užmiršti na večno, po kelis centus pameta pasakas seka kad pakilo oi kiek kartu,

tai

eilinis zmoniu supriesinimas ir ta daro tie patys soc dem.... kolegos palikdami kitus ant /ledo/....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS