Sporto rūmų rekonstrukcija kainuos 28 mln. eurų | Diena.lt

SPORTO RŪMŲ REKONSTRUKCIJA KAINUOS 28 MLN. EURŲ

Nebenaudojamų Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcija ir Konferencijų bei kongresų rūmų įrengimas kainuos 28,3 mln. eurų.

Tokią numatomą investicijų vertę Finansų ministerija siūlo įrašyti Vyriausybės nutarimo, kuriuo rekonstrukcijos projektas pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu, pakeitimo projekte.

Taip pat numatoma rūmų rekonstrukcijai atsisakyti naudoti Europos Sąjungos (ES) lėšas, o naudoti tik valstybės biudžeto lėšas.

2015 metais buvusius sporto rūmus iš bendrovės „Žalgirio sporto arena“ už 5,6 mln. eurų įsigijo Turto bankas. Tuomet buvęs premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad rūmų rekonstrukcija galėtų kainuoti apie 11,6 mln. eurų.

Rekonstrukcijos konkursą skelbęs Turto bankas pernai vasarį nutraukė derybas su potencialiu konkurso laimėtoju – bendrove „Irdaiva“. Tai padaryta po to, kai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) informavo Turto banką informavo, kad buvęs banko darbuotojas, vienas viešojo pirkimo komisijos narių Tomas Lukoševičius tuo pat metu dirbo ir „Irdaivoje“.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) 2016 metų pabaigoje pareiškė, kad Turto bankas turės iš naujo svarstyti konkurso biudžetą bei konsorciumo pasiūlytą kainą, mat ji pasirodė per didelė, siekė 27,79 mln. eurų.

Anksčiau buvo planuojama, kad renginiai naujuose kongresų rūmuose vyks jau nuo 2019-ųjų, tačiau Vyriausybė pernai pavėlino terminą dėl teisėsaugos tyrimų įstrigus viešųjų pirkimų procedūroms. Dabar numatoma, kad Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pertvarka prasidės 2020 metų pradžioje, o kongresų centras turėtų būti atidarytas 2021 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tai

kad tie sporto rūmai ant žydų kapinių pastatyti, visos erdves aplink juos užtvertos net mašinų neleidžia statyti, tai dabar ok bus kad sunkiasvorės mašinos rekonstrukcijos metu ten važinės per tuos ale kapus ?

>

Griaut reikia, ...

Jo

Ištratino tiek pinigų į valdovų rūmus. Sau. Kad mokinius vežtų pažiūrėti kur jiema numatyta emigruoti. Nacionalinis stadionas. Kur? Lietuvoje ar Vilniuje? Metro.. ir taip niekada negana. Vilniečiai skaito save šios valstybės, tai yra mūsų savininkais. O ką mes? Tylim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS