Staigmena vilniečiams – gyva muzika viešajame transporte | Diena.lt

STAIGMENA VILNIEČIAMS – GYVA MUZIKA VIEŠAJAME TRANSPORTE

  • 0

Švenčių šurmuliui įsibėgėjant sostinės viešojo transporto keleivius savaitgalį pasitiko maloni staigmena – naujuose autobusuose ir troleibusuose įsikūrė „Ratuota muzikos diena“, kurios metu vyko skirtingų atlikėjų gyvos muzikos pasirodymai.

Taip SĮ „Susisiekimo paslaugos“ ir UAB „Vilniaus viešasis transportas“ artėjančių švenčių proga pasveikino savo keleivius ir padovanojo jiems netikėtų įspūdžių.

„Šiemet švenčių laikotarpis mums ypatingas – sostinės viešojo transporto veidas kardinaliai pasikeitęs, mieste matote jau virš 250 naujų autobusų ir troleibusų, kuriais keliauti galima dar greičiau ir patogiau. Tokia ypatinga proga savo keleivius norėjome pasveikinti originaliai ir smagiai. Nusprendėme, jog netikėta patirtis ir įspūdis bus geriausia dovana, todėl viešajame transporte suorganizavime muzikos dieną bei pakvietėme pasiklausyti jaunų, perspektyvių sostinės jaunimo grupių ir atlikėjų“, – pasakoja SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Šeštadienį nuo pat ryto gyvą vokalą ir būgnų, gitarų, fleitų, kitų instrumentų muziką keleiviai galėjo išgirsti greitųjų – 1G, 2G, 3G, 5G – maršrutų autobusuose bei 2,19 maršrutų troleibusuose. Maršrutai parinkti atsižvelgiant į didžiausius fiksuojamus keleivių srautus juose. Be to, muzikinių pasirodymų žemėlapis sudėliotas taip, jog apimtų kuo didesnę Vilniaus dalį, nustebinant tiek centro prieigų, tiek daugelio sostinės mikrorajonų gyventojus, tiek į bei iš oro uostą keliaujančiuosius. Kiekviename minėtų maršrutų koncertavo vis kiti jaunieji atlikėjai: grupės „Eime“, „Bluesberry“, „Svaigalai“ ir „Celsijus“ bei atlikėjai Benignas Grybauskas, Urtė Jovaišaitė ir Ignas Kvasčevičius.

Vilniečiai ir miesto svečiai netikėtai pakliuvę į koncertus viešajame transporte reagavo maloniai – nustebo, šypsojosi, kai kurie net mėgino dainuoti kartu, plojo bei šoko. „Tikrai praskaidrino dieną, nes buvo netikėta, pozityvu – gera matyti, kad žmonės vieni kitiems šypsosi, įsijaučia į akimirką. Muzika visuomet gerai nuteikia, o gyvas skambesys tuo labiau“, – sakė vienas keleivių.

Primenama, kad Vilniuje jau važiuoja beveik 250 naujų autobusų, o per keletą artimiausių mėnesių išriedės ir 41 troleibusas. Viešojo transporto atnaujinimas nesustos ir toliau – planuojama, jog iki 2020 m. sostinės autobusų parkas pasipildys dar 135 naujais autobusais, tarp kurių – ir pirmieji elektra varomi.

 

 

GALERIJA

  • Staigmena vilniečiams – gyva muzika viešajame transporte
  • Staigmena vilniečiams – gyva muzika viešajame transporte
  • Staigmena vilniečiams – gyva muzika viešajame transporte
Aleksandro Leonovo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS