Su riedučiais – pasižvalgyti po dar neatrastą naktinį Vilnių | Diena.lt

SU RIEDUČIAIS – PASIŽVALGYTI PO DAR NEATRASTĄ NAKTINĮ VILNIŲ

  • 0

Rugsėjo 22 d. riedučių entuziastai turės galimybę prisijungti prie antrą kartą rengiamos riedėjimo šventės „Vilniaus naktinis riedėjimas“ ir su linksma kompanija pasižvalgyti po galbūt dar neatrastą naktinį Vilnių.

Anot vienos iš šio renginio iniciatorių, Riedėk.lt akademijos riedėjimo instruktorės Ramintos Norvaišės, pirmasis „Vilniaus naktinis riedėjimas“ pavyko puikiai.

„Visi buvo labai gerai nusiteikę, riedėjo su šypsenom, nors ir lijo lietus. Dalyvių skaičius pranoko lūkesčius – susirinko beveik 200 žmonių. Šį kartą tikimės ne mažiau ratuotų dalyvių. Nuo kitų metų norėtume organizuoti po vieną tokį renginį per mėnesį, plius pakviesti į juos svečių iš kitų šalių, kad jie galėtų Vilnių apžiūrėti iš kitokios perspektyvos“, – tikino R. Norvaišė.

Ramintos teigimu, riedėjimo entuziastų Vilniuje kasmet daugėja. Moteris džiaugiasi, kad šį laisvalaikio leidimo būdą atranda ir vyresnio amžiaus žmonės. Ypač populiarėja kolektyvų šventės ir vaikų gimtadieniai ant ratų.

Tikimės, kad bent tądien miestiečiai paliks savo automobilių raktelius namie, o mums pavyks priartėti prie savo tikslo – kad kuo daugiau vilniečių užsiimtų aktyvia fizine veikla.

„Naktiniai-vakariniai riedėjimai vyksta daugumoje Europos miestų, nors man pačiai teko dalyvauti tik Paryžiuje ir Varšuvoje. Tikrai stebina kaimynai lenkai, kurie žaibiškai išpopuliarino įvairaus lygio riedėjimus po Varšuvą. Tai vienas iš geriausių būdų didinti riedutininkų bendruomenę“, – pasakojo važiavimo riedučiais entuziastė.

Vieni iš šio renginio organizatorių – viešoji įstaiga „Sveikas miestas“. Jos direktoriaus Manto Paulausko teigimu, šiemet ,,Vilniaus naktinis riedėjimas“ turi simbolinę reikšmę – jis vyks kaip tik tuo metu, kai organizuojama Europos sporto savaitė #beactive bei savaitė be automobilio.

„Tikimės, kad bent tądien miestiečiai paliks savo automobilių raktelius namie, o mums pavyks priartėti prie savo tikslo – kad kuo daugiau vilniečių užsiimtų aktyvia fizine veikla“, – tikino M. Paulauskas.

„Sportland“ direktorius Juras Vėželis taip pat džiaugiasi, kad jo vadovaujama įmonė prisideda prie šios smagios ir svarbiausia – sveikatai naudingos iniciatyvos.

„Nemažai sportiškų veiklų bus pasiūlyta dar prieš riedėjimą, todėl tai bus gera proga aktyviai pajudėti ir gerai praleisti laiką. Visi kviečiami apsiauti riedučius ir įveikti 15 km atstumą, taip prisijungiant prie sveikesnio ir sportiškesnio miesto iniciatyvų“, – ragino J. Vėželis.

Renginio metu visus gerai „apšildys“ DJ Mamania, ekstremalų pasirodymą surengs riedutininkų organizacija ,,Vilnius Rolling“. Šeimos galės sudalyvauti estafetės rungtyje, vyks ratuota diskoteka, na ir žinoma, didžiausia pramoga – riedėjimas naktinėmis Vilniaus gatvėmis bei po jos planuojama „Sportland“ staigmena.

Renginio pramogos prasidės Katedros aikštėje 18.00 val., oficialus šventės atidarymas visų laukia šiek tiek vėliau – nuo 19.45 val.

15 km ilgio riedėjimo maršrutas drieksis šiomis sostinės gatvėmis: Katedros aikštė – Gedimino pr. – Totorių g. – Liejyklos g. – Vilniaus g. – Vilniaus g. (šaligatviu) – Vokiečių g. – Rūdininkų g. – Raugyklos g. – Kauno g. – Algurdo g. – Basanvaičiaus g. – Savanorių pr. – Gerosios vilties g. – Vingio parkas – S. Moniuškos g. – Vytauto g. – Upės g. – Baltasis Tiltas – A. Goštauto g. – Gedimino pr. – Katedros aikštė.

Norint dalyvauti renginyje, rekomenduojama turėti techniškai tvarkingus riedučius, dėvėti kelių, alkūnių, riešų apsaugas ir šalmus (vaikams šalmai privalomi), taip pat patariama turėti šviesą atspindinčią atributiką (atšvaitus ir/ar liemenę).

Išankstinė registracija vyksta internetu.

GALERIJA

  • Su riedučiais – pasižvalgyti po dar neatrastą naktinį Vilnių
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS