Sukurtas įrankis, palengvinantis užsieniečių integraciją Vilniuje | Diena.lt

SUKURTAS ĮRANKIS, PALENGVINANTIS UŽSIENIEČIŲ INTEGRACIJĄ VILNIUJE

  • 6

Siekiant, kad įsikurti Vilniuje taptų patogiau ir greičiau, į sostinę gyventi ir dirbti atvykstantiems užsieniečiams pristatytas skaitmeninis įrankis „Relocation Guide“, rašoma pranešime.

Verslo ir turizmo plėtros agentūros „Go Vilnius“ sukurtas gidas kiekvienam pagal jo individualią situaciją pateiks visą sėkmingam ir lengvam įsikūrimui Vilniuje reikalingą informaciją.

„Relocation Guide“ paprastai ir patogiai paaiškina kiekvieną žingsnį, su kuriuo tenka susidurti ir į sostinę atvykusiems naujiems gyventojams, ir tiems, kurie tik pradeda svarstyti čia persikelti – pradedant bazine informacija apie Vilnių, darbo paieška ir reikalingų dokumentų parengimu, baigiant būsto, sporto klubo ar vaikų darželio suradimu bei prisijungimu prie Vilniuje veikiančių bendruomenių ar organizacijų. Gidą galima pasiekti čia.

„Į vilniečių bendruomenę įsiliejusių užsieniečių indėlis į miesto gerovės kūrimą yra labai reikšmingas. Siekiame, kad Vilnius būtų dar atviresnis ir svetingesnis, kad jame susitiktų ir drauge kurtų talentai iš viso pasaulio“, - pristatydamas „Relocation Guide“ sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Pasak jo, labai svarbu, kad iš kitų šalių atvykę talentingi žmonės Vilniuje jaustųsi laukiami, nes dėl jų žinių ir talento Lietuvos sostinė konkuruoja su didžiaisiais pasaulio miestais.

Siekiame, kad Vilnius būtų dar atviresnis ir svetingesnis, kad jame susitiktų ir drauge kurtų talentai iš viso pasaulio.

Įvairių sričių talentai iš užsienio jau tapo neatskiriama sostinės kasdienio gyvenimo dalimi, vilniečių bendradarbiais, kaimynais ir draugais. Migracijos departamento pateikiamais duomenimis, per pastaruosius kelerius metus aukštos kvalifikacijos užsieniečių, gaunančių leidimą gyventi Lietuvoje, skaičius padidėjo penkiskart. Didžioji jų dalis lieka gyventi Vilniuje.

„Kasdieniame darbe bendraudami su Vilniuje įsikūrusiais užsieniečiais ir talentais iš kitų šalių, svarstančiais galimybę čia atvykti, supratome, kad jiems taptų daug paprasčiau, jei visą įsikūrimui reikalingą informaciją galėtų rasti vienoje vietoje. Tokio tikslo ir siekėme kurdami „Relocation Guide“: kad šio gido pagalba kiekvienas, svarstantis galimybę persikelti į Vilnių, galėtų suplanuoti visus svarbiausius persikėlimo žingsnius“, - sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

Pasak jos, „Relocation Guide“ sukurtas taip, kad pateikiamos rekomendacijos atitiktų kiekvieno žmogaus unikalią situaciją: „Vieno kelio, kuris tiktų visiems, nėra. Sukūrėme daugiau nei 60 žingsnių variacijų, pritaikytų žmonėms pagal jų planus, pilietybę, šeimos sudėtį ir netgi tai, ar į Vilnių ketina persikelti su savo naminiu gyvūnu. Tarkime, atvykstantiems su mažais vaikais pateikiami patarimai dėl vaikų darželių, su vyresniais – dėl mokyklų, kurias vaikai gali lankyti Vilniuje, bei kita aktuali informacija.“

„Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vykdomasis direktorius Mariano Andrade Gonzalezas džiaugėsi, kad Vilnius parengė patogų įrankį, padedantį užsieniečiams geriau orientuotis ir žingsnis po žingsnio paaiškinantį, kokias procedūras reikia atlikti, kur gauti konsultacijas ar informaciją. Vilniuje veikiančioms tarptautinėms įmonėms, tokioms kaip „Barclays“, „Relocation Guide“ taps puikiu pagalbininku padedant darbuotojams sklandžiai integruotis Lietuvoje ir Vilniuje.

Kuriant „Relocation Guide“ buvo konsultuojamasi su Vilniuje gyvenančiais ir dirbančiais informacinių technologijų, dizaino, rinkodaros ir kitų sričių specialistais iš Italijos, Ukrainos, Baltarusijos, Ispanijos, Vokietijos, Indijos, Panamos, Kosta Rikos ir kitų šalių. Jų patirtis įsikuriant Vilniuje buvo labai vertinga siekiant įsikūrimo procesą palengvinti kitiems, planuojantiems atvykti į Lietuvos sostinę.

Skaitmeninis įrankis – tik viena iš priemonių, padedančių palengvinti užsieniečių integracijos procesą Vilniuje. Šiemet „Go Vilnius“, bendradarbiaudamas su sostinėje įsikūrusiais investuotojais, organizuoja praktinių seminarų ciklą darbuotojams iš užsienio, kurių metu supažindina su Lietuvos sostine, konsultuoja įvairiais su persikėlimu susijusiais klausimais. Seminaruose dalyvauja teisės, socialinės apsaugos, nekilnojamojo turto, transporto ir kitų sričių ekspertai iš Vilniaus, kurie tiesiai iš dalyvių sužino apie užsieniečių poreikius, atsako į jiems kylančius klausimus. Visi norintys kviečiami registruotis dalyvauti atviruose praktiniuose seminaruose. 

GALERIJA

  • Sukurtas įrankis, palengvinantis užsieniečių integraciją Vilniuje
  • Sukurtas įrankis, palengvinantis užsieniečių integraciją Vilniuje
  • Sukurtas įrankis, palengvinantis užsieniečių integraciją Vilniuje
  • Sukurtas įrankis, palengvinantis užsieniečių integraciją Vilniuje
  • Sukurtas įrankis, palengvinantis užsieniečių integraciją Vilniuje
„Go Vilnius“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

'Raudonieji žibintai' irgi reklamuojami?..

Kęstas

Kodėl Lietuvoje mažai kas dalyvauja posūkyje nuo globalizmo prie patriotizmo? Daugelis žmonių jaučia, kad globalistų įvesta tvarka yra pavojinga jų tėvynei ir ją ginančioms patriotinėms jėgoms (iš lot. patria 'tėvynė'). "Šio posūkio priežastys skiriasi įvairiose šalyse, tačiau bendras elementas yra visuomenės nepasitikėjimas valdžiusiomis institucijomis, nes žmonės buvo palikti žiauraus likimo valiai.

Kęstas

Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Didžiojoje Britanijoje darbo žmonės patyrė didelę bedarbystę ir sumažėjo žmonių pragyvenimo lygis, o politiniai lyderiai nustatė politiką, kuri praturtino tik elitą - daugiau prekybos sandorių, mažiau bankininkystės apribojimų. Šių šalių ekonomiką sustiprino tokia tarptautinė prekyba, tačiau nepakankamai naudos pasiekė dirbančius žmones.Nors Kinija pažeidinėjo prekybos taisykles, subsidijuodama valstybines įmones ir vogdama užsienio investuotojų naujoves, bei tokiu būdu didindama karinį pavojų Vakarams, tarptautinė prekyba pakėlė Amerikos bei Europos ekonomiką. Tačiau amerikiečių ir europiečių lyderiai nesugebėjo sukurti pakankamai darbo apmokymo ir kitų programų, kurios galėtų sušvelninti smūgį bendruomenėms, daugiausia nukentėjusioms dėl pigaus importo iš Kinijos ir kitų engiamų šalių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS