Susivienijusi Pilaitės bendruomenė atnaujino futbolo aikštelę | Diena.lt

SUSIVIENIJUSI PILAITĖS BENDRUOMENĖ ATNAUJINO FUTBOLO AIKŠTELĘ

  • 0

Sostinės Pilaitės mikrorajone antradienio popietę buvo oficialiai atidaryta atnaujinta futbolo aikštelė.

Rugpjūtį, vos pastačius futbolo vartus, į aikštelę žaisti susirinko apie 50 klegančių vaikų, pasakoja Gediminas Tvarijonas, labdaros ir paramos fondo „Padėk gatvės vaikams“ direktorius. Didžiąja dalimi aikštelė atnaujinta prekybos tinklo „Maxima“ programos „Mes – bendruomenė“, padedančios įgyvendinti vietos gyventojų iniciatyvas, lėšomis.

Pilaitės mikrorajone gyvena apie 25 tūkstančiai gyventojų, yra 2 mokyklos ir lig šiol buvo tik 1 apleista futbolo aikštelė. Martyno Mažvydo progimnazijoje vaikai rinkdavosi į futbolo būrelius, bet neturėjo galimybės sportuoti lauke – treniruotės vykdavo salėje. G. Tvarijonas su vietos bendruomene tuomet atkreipė dėmesį į apleistą, nebetinkamą sportuoti stadioną.

G. Tvarijonas įsitikinęs, stadiono Pilaitėje atnaujinimas įrodo – vietos bendruomenės geriausiai žino, ko reikia aplinkiniams gyventojams. „Idėja atnaujinti stadioną pasiteisino net labiau, nei tikėtasi – dabar kasdien, iki sutemų, kol matosi kamuolys, aikštelėje žaidžia vaikai, vyksta futbolo treniruotės. Sulaukiau labai daug teigiamų bendruomenės atsiliepimų, paaugliai spaudė ranką ir dėkojo, o „Facebook” naujienų srautą užpildė vietos gyventojų siūlymai vieni kitiems drauge eiti pažaisti futbolą. Aikštelė niekuomet nebūna tuščia. To nebūtų pavykę pasiekti be „Maximos“ pagalbos”, – pasakoja iniciatyvos autorius.

Programos „Mes – bendruomenė“ dalyviams, jaunimo užimtumo skatinimo projektus sumaniusioms savivaldybėms ir bendruomenėms, 2017 m. prekybos tinklas „Maxima“ padalino 60 tūkst. eurų siekiantį paramos fondą. Iš beveik 40-ties programai pateiktų idėjų jaunimo užimtumui didinti buvo atrinktos šešios iniciatyvos. Programos „Mes – bendruomenė“ laimėtojams prekybos tinklas „Maxima“ skyrė 70 procentų idėjai įgyvendinti reikalingo finansavimo.

Labdaros ir paramos fondo „Padėk gatvės vaikams“ direktorius džiaugiasi, kad verslo įmonės prisideda sprendžiant vaikų užimtumo problemas ir padeda įgyvendinti rajono gyventojų idėjas, ženkliai pagerinančias gyvenamąją aplinką. Anot projekto iniciatoriaus, „Maximos“ dėmesys ir investicijos į pilnavertišką jaunimo laisvalaikį neabejotinai duos teigiamų rezultatų augančiai jaunajai kartai.

„Pilaitės mikrorajono futbolo aikštelės projekto sėkmė dar kartą parodo, kad drauge galime kurti draugišką ir pilnavertišką aplinką. Programa „Mes – bendruomenė“ siekiame suburti žmones, paskatinti jų bendras veiklas. Tikiu, kad dabar, turėdami tinkamas sąlygas treniruotis, mažieji Pilaitės gyventojai džiugins mus savo pasiekimais, o vyresni bendruomenės nariai galės realizuoti savo pomėgius“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Pasak G. Tvarijono, be vietos gyventojų bendruomeniškumo, nebūtų pavykę atnaujinti aikštelės. Darbai kainavo daug laiko ir pastangų, nes karšta vasara labai apsunkino projekto įgyvendinimą. Specialistai rekomendavo nepradėti šio projekto, nes dėl karštų orų kilo įvairių rizikų, pavyzdžiui, dėl lietaus trūkumo neišdygs futbolo aikštelės žolė, bet Pilaitės gyventojams pavyko sėkmingai įgyvendinti visus darbus per vos daugiau nei 4 mėnesius.

„Paskelbus apie aikštelės atnaujinimą, nuo pat pirmos dienos kilo didelis bendruomenės susidomėjimas ir palaikymas. Kadangi vasara buvo ypač karšta, blogai dygo žolė, ją reikėjo laistyti kiekvieną vakarą. Šiam darbui socialiniuose tinkluose operatyviai susikūrė savanorių, galinčių vakarais laistyti futbolo aikštelės dangą, grupė”, – pasakoja pašnekovas.

Anot G. Tvarijono, be pačių Pilaitės gyventojų pagalbos, futbolo aikštelė ir toliau būtų apleista: „Vietos gyventojai labai prisidėjo prie projekto įgyvendinimo – bendruomenės atstovė padėjo parengti paraišką, kiti laistė žolę, padėjo sudėti ir išardyti apsaugines tvoreles. Visa tai parodė beprotišką gyventojų norą turėti naują futbolo aikštelę”.

Pašnekovas sako, kad dabar Pilaitėje trūksta tik stadiono su dirbtine danga, kad vaikai galėtų treniruotis ištisus metus. „Šalia mokyklos netrukus turėtų atsirasti nauja aikštelė. Iniciatyva „Futbolas vaikams” pateikė projektą pilnų matmenų stadionui su dirbtine danga. Jeigu kiekvienas rajonas turėtų po tokį stadioną, Lietuvoje sumažėtų nusikalstamumas bei alkoholio vartojimas paauglių tarpe, pagerėtų vaikų socialiniai įgūdžiai ir futbolo pasiekimai”, – įsitikinęs G. Tvarijonas.

Pirmasis 2017 metų „Mes – bendruomenė“ projektas nugalėtojas sėkmingai įgyvendintas Marijampolėje, Pašešupio parke, kur praėjusių metų lapkritį buvo atidaryta išskirtinė laipiojimo erdvė „Zet‘ų uolos“. Naujus metus atsinaujinęs pasitiko ir Rokiškis, čia Liongino Šepkos parke buvo atidaryta jaunimo erdvė. Sausio mėnesio pabaigoje šilališkiai atidarė pirmąją lauko treniruoklių aikštelę mieste. Pavasarį Neringoje duris atvėrė jachtų dirbtuvės ir treniravimosi erdvė, o Kupiškyje – išplėsta laisvalaikio zona prie marių. Atnaujinta erdve naudojasi visi miestelio gyventojai – treniruoklių aikštelė pritaikyta negalią turintiems asmenims.

GALERIJA

  • Susivienijusi Pilaitės bendruomenė atnaujino futbolo aikštelę
  • Susivienijusi Pilaitės bendruomenė atnaujino futbolo aikštelę
  • Susivienijusi Pilaitės bendruomenė atnaujino futbolo aikštelę
  • Susivienijusi Pilaitės bendruomenė atnaujino futbolo aikštelę
  • Susivienijusi Pilaitės bendruomenė atnaujino futbolo aikštelę
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS