Tailando princesė VU bibliotekoje aptiko savo sudarytą knygą | Diena.lt

TAILANDO PRINCESĖ VU BIBLIOTEKOJE APTIKO SAVO SUDARYTĄ KNYGĄ

  • 0

Vilniaus universitetas balandžio 14 d. pavakarę jame viešėjusiai Tailando Karalystės princesei Mahai Chakri Sirindhorn išties paliko didelį įspūdį.

Vaikščiodama po VU architektūrinį ansamblį ji nuolat šypsojosi ir savo įspūdžius žymėjosi užrašų knygelėje, o patikusį objektą nufotografuodavo.

Pirmiausia viešnia apžiūrėjo VU bibliotekos P. Smuglevičiaus salėje specialiai jai parengtą XVI–XVIII a. žemėlapių ir graviūrų, kuriose pavaizduotas Tailandas, parodą. Ji šios šalies karališkosios šeimos narę labai sudomino. Energingai laiptais užkopusi į VU biblioteką, princesė apžiūrėjo J. Lelevelio, Baltąją sales, Profesorių, Orientalistikos skaityklas. Maha Chakri Sirindhorn labai nustebo pastarojoje aptikusi senųjų žemėlapių rinkinį, kurį sudarė pati. Princesė prasitarė, kad kolekcionuoja senus žemėlapius.

Alfredo Binderio kambaryje viešnia susitiko su sinologijos studentais, nes puikiai moka kinų kalbą. Maha Chakri Sirindhorn pabendravo su Orientalistikos centro lektore Onute Jankauskaite, pasidomėjo, kodėl, kada ir kur ši išmoko kinų kalbos. „To paties paklausiau ir princesės. Pasirodo, ji prieš dešimt metų šios kalbos mokėsi Pekino universitete, vėliau Tailande. Princesė labai atspindi tailandiečių filosofiją ir juos pačius“, – teigė O. Jankauskaitė. Studentams viešnia pasirodė linksma, maloni ir draugiška.

Princesė su delegacija taip pat apžiūrėjo Observatorijos kiemelį, VU Šv. Jonų bažnyčią. Čia ji klausinėjo apie pagonybę, teologijos VU dėstymą. M. K. Sarbievijaus kieme pastebėjusi knygynėlį „Littera“ Tailando karališkosios šeimos narė neplanuotai užsuko ir į jį. Princesę sužavėjo Antano Kmieliausko freskos, tad iš rankų ji beveik nepaleido fotoaparato.

Greta princesės visą laiką buvęs VU rektorius prof. Artūras Žukauskas džiaugėsi, kad universitetas sulaukė tokio aukšto rango asmens vizito. Rektoriui Maha Chakri Sirindhorn paliko labai šilto, paprasto, draugiško ir išsilavinusio žmogaus įspūdį.

GALERIJA

  • Tailando princesė VU bibliotekoje aptiko savo sudarytą knygą
  • Tailando princesė VU bibliotekoje aptiko savo sudarytą knygą
E. Kurausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS