Teismas atmetė buvusio Vilniaus klinikinės ligoninės vadovo skundą dėl atleidimo | Diena.lt

TEISMAS ATMETĖ BUVUSIO VILNIAUS KLINIKINĖS LIGONINĖS VADOVO SKUNDĄ DĖL ATLEIDIMO

  • 0

Teismas atmetė buvusio Vilniaus klinikinės ligoninės direktoriaus Henriko Ulevičiaus skundą dėl jo atleidimo iš pareigų.

Kaip BNS informavo Vilniaus apygardos teismo atstovė Vaida Kibirkštytė, teismas pirmadienį paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą netaikyti laikinųjų apsaugos priemonių tarybos sprendimui, kuriuo pernai rugsėjį iš pareigų atleistas direktorius.

Tarybos sprendime nurodyta, kad H.Ulevičius savo veiksmais pažeidė administracijos direktoriaus bei tarybos patvirtintus teisės aktus, kurie apibrėžia reikalavimus Vilniaus klinikinės ligoninės bei savivaldybės darbuotojams.

Pats H.Ulevičius BNS anksčiau tvirtino, kad jis buvo atleistas dėl politinių priežasčių, t. y. dėl to, jog nepritarė tarybos sprendimui sujungti klinikinę ligoninę su Vilniaus psichikos sveikatos centru. Jis sakė besibaiminantis, kad tai leis perkelti psichikos sveikatos centro pacientus į klinikinę ligoninę, kuri bus perpildyta, o Psichikos sveikatos centrui priklausantis vertingas nekilnojamas turtas bus parduotas.

Šiuo metu ligoninių sujungimui teismo sprendimu taikomos laikinosios apsaugos priemonės - dėl jų taikymo kreipėsi Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje.

Gruodžio pradžioje taryba naujuoju ligoninės direktoriumi paskyrė Narimantą Markevičių - jis po H.Ulevičiaus atleidimo du mėnesius pareigas ėjo laikinai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS