Teismo prašo sutramdyti nelegalų televizijos platintoją | Diena.lt

TEISMO PRAŠO SUTRAMDYTI NELEGALŲ TELEVIZIJOS PLATINTOJĄ

  • 1

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą su prašymu įpareigoti „Vintera TV“, UAB nutraukti neteisėtą televizijos programų platinimo internete paslaugų teikimą Lietuvos Respublikos vartotojams.

LRTK, nustačiusi, kad programėlėje „Vintera TV“ („iTunes“ ir „Google play“ programėlių platformose) yra neteisėtai teikiamos televizijos programų platinimo internete paslaugos Lietuvos vartotojams, balandžio 3 d. raštu kreipėsi į paslaugos teikėją, prašydama ne vėliau kaip iki balandžio 20 d. pateikti LRTK pranešimą arba nutraukti neteisėtai vykdomą veiklą. „Vintera TV“ į šį prašymą nereagavo.

LRTK taip pat nustatė, kad net šešiose interneto svetainėse televizijos programų platinimo internete paslaugos Lietuvos Respublikos vartotojams yra teikiamos neteisėtai.

Dėl šios neteisėtos veiklos LRTK kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą su prašymu išduoti leidimą duoti privalomus nurodymus tinklo paslaugų teikėjams panaikinti galimybę pasiekti informaciją interneto svetainėse, vykdančiose televizijos programų platinimo internete veiklą, apie kurią LRTK nebuvo pranešta teisės aktų nustatyta tvarka.

Ši Visuomenės informavimo įstatyme numatyta poveikio priemonė - prašymas išduoti leidimą duoti privalomus nurodymus tinklo paslaugų teikėjams - buvo taikyta atsižvelgiant į tai, kad interneto svetainių informacijos prieglobos paslaugų teikėjai nepriklauso Lietuvos Respublikos jurisdikcijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ir

vel cenzura ar ne magnolijos?......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS