Trys kryžiai nušvito Graikijos spalvomis | Diena.lt

TRYS KRYŽIAI NUŠVITO GRAIKIJOS SPALVOMIS

  • 1

Vilnius išreiškė paramą daugybės gaisrų aukų gedinčiai Graikijai - Trijų kryžių kalnas nušvito šios šalies vėliavos spalvomis - mėlynai ir baltai.

Kaip pranešė sostinės savivaldybė, iš daugelio sostinės vietų matomi Trys kryžiai taip švies iki liepos 28–osios, kol tęsis gedulas.

„Šiaurės Atėnais neretai pavadinamas Vilnius siunčia žinią, kad solidarizuojasi su Graikijos žmonėmis, jų svečiais ir linki stiprybės bei sveikatos nukentėjusiems. Reiškiame gilią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems,“

– pranešime sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Graikijos ambasada penktadienį padėkojo lietuviams už išsakytą paramą.

„Graikijos ambasada Lietuvoje nuoširdžiai dėkoja už Lietuvos žmonių viešai ir privačiai išreikštą užuojautą bei palaikymą šiomis sunkiomis Graikijai valandomis ir už visas solidarumo bei paramos žinutes, kurių niekada nepamiršime“, – rašoma ambasados pranešime.

Pirmadienį kilę gaisrai užklupo vasarotojų pamėgtus Graikijos pajūrio kaimus ir siautėjo taip įnirtingai, kad dauguma išsigelbėjusių žmonių vos spėjo kaip stovi pulti į jūrą.

Pasak Graikijos pareigūnų, šie gaisrai didžiausi ir nusinešę daugiausiai aukų šalyje per kelis pastaruosius dešimtmečius – skelbiama, kad žuvo 82 žmonės, vis dar nėra oficialių duomenų apie dingusių žmonių skaičių.

187 žmonės buvo paguldyti į ligoninę; 71 jų, įskaitant maždaug 10 vaikų, trečiadienį vakare dar buvo gydomas.

„Trijų kryžių monumentas vilniečiams visuomet buvo tautinės tapatybės ir pasipriešinimo simboliu. Būdami vieningi su tais, kuriuos palietė didžiulė tragedija, vilniečiai siunčia simbolinę žinią – laikykimės drauge“, - teigiama pranešime.

GALERIJA

  • Trys kryžiai nušvito Graikijos spalvomis
Kastyčio Mačiūno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aiskumo reikia!

Kodel neparasot ir sito: kiek tai kainavo, kieno pinigai, kokiam UABUKUI pervesti? Tik jei tai privatus fondai- tada taip ir parasykit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS