Tyrimas: informacija dėl nepagrįsto pinigų išmokėjimo policininkams nepasitvirtino | Diena.lt

TYRIMAS: INFORMACIJA DĖL NEPAGRĮSTO PINIGŲ IŠMOKĖJIMO POLICININKAMS NEPASITVIRTINO

Policijos imuniteto valdyba teigia, kad informacija apie galimą dokumentų klastojimą ir nepagrįstą pinigų išmokėjimą Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate nepasitvirtino.

„Atlikę pirminį informacijos patikrinimą nustatėme, kad minėtas pareigūnas laikotarpiu nuo 2018 metų liepos mėnesio nedirbo jokio naktinio darbo ir jam nebuvo mokama už tai. Pareigūnas budėjo namuose – pareigūno budėjimo laikas yra laikas, kurį jis pagal teisės aktų nustatyta tvarka iš anksto patvirtintą grafiką turi būti iš anksto aptartoje vietoje laisvu nuo tarnybos metu tam, kad vidaus reikalų įstaigos vadovas ar budėtojų tarnyba galėtų jį iškviesti atlikti neatidėliotinų veiksmų“, – feisbuke paskelbė valdybos viršininkas Elanas Jablonskas.

Anot jo, tai yra įprasta praktika policijoje, taip pat šiam pareigūnui ir apie galimą dokumentų klastojimą pranešusiam Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkui Vladui Sandai buvo mokama priemoka už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą.

Šitie budėjimai namuose yra diskriminacinio pobūdžio, nes budi tik mažą stažą turintys jauni pareigūnai, o vyresni neturi tokios galimybės.

„Tyrimus imunitetas atliko viena kryptimi – neva aš melavau“, – į atliktą tyrimą reagavo V. Sanda.

„Šitie budėjimai namuose yra diskriminacinio pobūdžio, nes budi tik mažą stažą turintys jauni pareigūnai, o vyresni neturi tokios galimybės“, – sakė Policijos profesinės sąjungos vadovė Roma Katinienė.

Praėjusį trečiadienį spaudos konferencijoje V. Sanda žurnalistams papasakojo apie vieną konkretų atvejį, kai galimai fiktyviai buvo skaičiuojama penkerių metų darbo stažą ir palyginti žemą pareiginės algos koeficientą turinčio jaunesniojo kolegos alga.

„Tai yra mano kabineto kolega, su kuriuo aš dirbu poroj ir kuriam neva yra rašoma, kad jis turi virškrūvį, už kurį jam moka 50 proc. pareiginės algos priedą dirbant tą patį darbą. Dirbam viename ekipaže, viską darom vienodai, tačiau iš kur jam atsiranda virškrūvis, paaiškinti gali tik vadovai“, – sakė pareigūnas.

„Ir antras dalykas – yra toks dalykas kaip budėjimas namuose nakties metu, kai pareigūnui į žiniaraštį užrašoma, kad jis budi namuose, o žmogus iš tikrųjų miega, ilsisi be jokios uniformos, be ginkluotės, kaip teigia vadovai – neva parengty, tačiau paaiškinti vadovai, kokia būtinybė yra budėti namuose ir koks pavojus gali iškilti, ar nacionaliniam, ar vidaus saugumui, jie šito nepaaiškina“, – pridūrė pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS