Tyrimas: prekių krepšelis tarp didmiesčių pigiausias – Vilniuje | Diena.lt

TYRIMAS: PREKIŲ KREPŠELIS TARP DIDMIESČIŲ PIGIAUSIAS – VILNIUJE

  • 2

Vartojimo prekių krepšelį iš penkių didžiųjų šalies miestų pigiausiai gali įsigyti vilniečiai, o brangiausiai – Klaipėdos gyventojai, rodo slaptas pirkėjų tyrimas.

Tyrimų agentūra „SeeNext“ prekių kainas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose lygino penkiuose prekybos tinkluose – „Maxima“, „Lidl“, „Rimi“, „Iki“ bei „Norfa“.

Gruodžio pradžioje atliktas tyrimas rodo, kad tų pačių prekių krepšelio kaina, priklausomai nuo miesto ir prekybos tinklo, svyruoja nuo 23,56 iki 28,14 euro.

Pigiausiai galima apsipirkti „Lidl“ ir „Maximoje“, kuri krepšelis vidutiniškai kainuoja apie 23,56 euro, „Norfoje“ – 24,79 euro, „Iki“ – 25,03 euro, o brangiausiai krepšelis kainuotų „Rimi“ – 26,68 euro.

Pigiausiai krepšelį gali įsigyti vilniečiai – už 24,37 euro, o daugiausiai – klaipėdiečiai – už 25,39 euro.

Tyrimų autorių teigimu, „Lidl“ ir „Maxima“ skirtinguose miestuose pasižymi kainų stabilumu. Didžiausias skirtumas tarp krepšelio kainos yra „Iki“ tinkle, taip pat „Norfoje“.

Pieno produktus už mažiausią kainą siūlo „Lidl“ ir „Maxima“, mėsą – „Lidl“, grūdinius produktus – „Maxima“. Pigiausių gėrimų galima įsigyti taip pat „Maximos“ parduotuvėse.

Tyrimui pasirinktas 23-jų dažno vartojimo prekių krepšelis: bananai, obuoliai, grikių kruopos, ryžiai, juodoji arbata, koldūnai su mėsa, vanilinis varškės sūrelis, šviesus alus, malta kiauliena ir kiti produktai.

Slapto pirkėjo tyrimų agentūra „SeeNext“ tyrimą atliko gruodžio 4 dieną. Agentūra turi daugiau nei 850 slaptų pirkėjų tinklą Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Na, matai kaip tie prekybininkai Skvernelio bijo...

Kęstas

Pirkite maistą Lenkijoje. "Kaip matyti iš atlikto tyrimo, maisto produktų kainos Lietuvoje sparčiai vejasi ES vidurkį: nė už vieną žinomo gamintojo maisto prekę mūsų šalies piliečiai nemoka mažiausios kainos, o kai kuriais atvejais net lenkiame ES šalyse parduodamo to produkto vidutinę kainą." Lietuvoje algos mažos, o kainos didelės. Kur eina skirtumas? Išsidalinamas dėžutėse nuo alkoholio tarp Lietuvos elito. Matote daug prabangių „Maserati“ automobilių Vilniuje? Tai jums nesumokėtos algos važinėja. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS