„Uber“ radiniai Vilniuje: ar vilniečiai užmaršūs? | Diena.lt

„UBER“ RADINIAI VILNIUJE: AR VILNIEČIAI UŽMARŠŪS?

  • 0

Ar kada nors esate palikę lagaminą, universiteto diplomą ar plaukų tiesintuvą „Uber“ vairuotojo automobilyje? Kai kam teko.

Palieka daiktus sezoniškai

„Uber“ sudarė Europos šalių radinių automobiliuose (angl. Lost & Found ) indeksą, kuris atskleidė, ką pernai automobiliuose dažniausiai paliko „Uber“ pakeleiviai – šiame sąraše galima atrasti ir visiškai netikėtų radinių. „Uber“ partneriai-vairuotojai Vilniuje primena, jog atsargumas gėdos nedaro - užbaigus kelionę verta visada pasitikrinti, ar automobilyje nepalikote asmeninių daiktų.

Pasak „Uber“ partnerių-vairuotojų Vilniuje, pakeleiviai automobiliuose palieka daiktus sezoniškai – dažniausiai apie pamestus daiktus pranešama žiemą arba rudenį. Būtent todėl tarp dažniausiai pamirštamų daiktų Vilniuje yra žieminės skaros, pirštinės ar kitos aprangos detalės, kurios padeda ištverti mūsų klimatui būdingą neigiamą temperatūrą. Tarp dažniausiai vilniečių pamirštamų daiktų – telefonai, rankinės ir akiniai.

Nors Vilnius patenka tarp dešimties mažiausiai užmaršių sostinių Europoje, Vilniaus gatvėmis keliaujantys partneriai-vairuotojai atskleidė, kad sostinės gyventojai ir svečiai vis vien atranda savo būdų nustebinti.

„Pakeleiviai dažniausiai yra patenkinti ir dėkingi už tai, kad padedame susigrąžinti pamestus daiktus. Kai kurie iš automobilyje paliktų daiktų turi emocinę reikšmę, pavyzdžiui, kartą teko grąžinti paliktą rašiklį, nes šis keleiviui turėjo simbolinę reikšmę“, – atskleidė vienas iš kalbintų „Uber“ partnerių-vairuotojų.

Kas nutinka po to, kai paliekate nuosavą daiktą automobilyje? Dažniausiai jį atranda netrukus įlipęs „Uber“ pakeleivis arba pats automobilio vairuotojas. Tokiu atveju, vairuotojas susisiekia su „Uber“ pagalbos komanda, kuri koordinuoja šį procesą ir padeda užtikrinti, kad rastas daiktas grįžtų pas savininką.

Tarp radinių: gruzdintuvė ir vestuvinė suknelė

Užmaršiausias vilnietis pernai apie automobiliuose paliktus daiktus pranešė 4 kartus. Tačiau tai niekai užmaršiausią sostinės gyventoją palyginus su vienu „Uber“ pakeleiviu Brazilijoje, kuris savo daiktus automobilyje pranešė pamiršęs 27 kartus.

Kitose Europos sostinėse „Uber“ vairuotojai susiduria su tokiais radiniais kaip gruzdintuvės, vestuviniai žiedai, dantų protezai, universiteto diplomai, bouzouki gitaros, netgi vestuvinės suknelės. Pasitaiko ir filmo „Pagirios Las Vegase“ scenarijaus vertų istorijų – kartą buvo pranešta apie „Uber“ vairuotojo automobilyje „pamestą“ žmogų.

Jeigu staiga prisimenate, kad automobilyje palikote savo daiktus, programėlėje suraskite skiltį „Pagalba“ (angl. Help ), pasirinkite paskutinę kelionę ir bakstelkite „Pamesti daiktai“ (angl. I lost an item ) bei „Susiekti su vairuotoju dėl pamesto daikto“ (angl. Contact driver about a lost item ). „Uber“ pagalbos komanda savo ruožtu pasistengs, kad susigrąžintumėte savo pirštines arba gruzdintuvę (ar bet ką, ko tik jums prireiks kitą kartą keliaujant mieste)!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS