Ukrainą lietuviai remia įvairiausiais būdais: už ukrainietiškus barščius – per 30 tūkst. eurų | Diena.lt

UKRAINĄ LIETUVIAI REMIA ĮVAIRIAUSIAIS BŪDAIS: UŽ UKRAINIETIŠKUS BARŠČIUS – PER 30 TŪKST. EURŲ

  • 0

Ukrainą lietuviai remia įvairiausiais būdais. Geriausi virtuvės šefai ir žinomi žmonės šį kartą susivienijo prie puodų ir sostinėje virė tikrus ukrainietiškus barščius. Norinčiųjų paskanauti sriuba nusidriekė eilės, todėl ir paaukota dukart daugiau nei planuota – per 30 tūkstančių eurų.

„Keletas mūsų partnerių – labai tuo džiaugiuosi – išvirė sultinio, davė daržovių, tai reikėjo tik fizinės galios ir pakankamo dydžio orkaičių, kad galėtume paruošti beveik 700 porcijų barščių“, – LNK žinioms šeštadienį sakė virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas.

„Puodus kaitinam ir net gi turėjome prašyti pagalbos ir kaitlenčių daugiau gauti, nes išties išsivirėm labai nemažą kiekį – virš 100 litrų“, – teigė restorano vadovė Odeta Bložienė. 

Šį kartą ukrainietiškus barščius patikėta pilstyti ne bet kam – kam grietinės, o kam duonos skubėję parūpinti žinomi veidai sako, kad džiaugiasi bent taip galėdami prisidėti.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Visokeriopai – ir emociškai –  padėti draugams Ukrainoje, nes Kyjive turiu labai daug gerų draugų. Tai norisi kažkaip fiziškai prie to prisidėti ir pabūti kartu“, – sakė atlikėjas Vaidotas Baumila.

„Aš, kaip mama, negaliu likti abejinga matydama tai, kas vyksta. Aš suprantu, kad mes nepamaitinsime visų barščiais, bet tai bus simbolis mūsų visų vienybės“, – antrino televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

Sriubą valgė ir tie, kurie barščių nelabai mėgsta. Renginiui paruošta 3,5 tūkst. ukrainietiškų barščių porcijų. Sriubos išgraibstytos per dvi valandas. 

GALERIJA

  • Ukrainą lietuviai remia įvairiausiais būdais: už ukrainietiškus barščius – per 30 tūkst. eurų
  • Ukrainą lietuviai remia įvairiausiais būdais: už ukrainietiškus barščius – per 30 tūkst. eurų
LNK stop kadrai
Gairės: ukrainietiški barščiai, parama Ukrainai, karas Ukrainoje, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS