Užfiksavo pitbulio draskomą moters šunį: po egzekucijos pabėgusio šeimininko ieško policija | Diena.lt

UŽFIKSAVO PITBULIO DRASKOMĄ MOTERS ŠUNĮ: PO EGZEKUCIJOS PABĖGUSIO ŠEIMININKO IEŠKO POLICIJA

Savaitgalį vilnietė nufilmavo tikrą siaubą – pievoje palaidas pitbulis draskė praeivės vedžiojamą Akita veislės šunį. Nors po egzekucijos agresyvaus keturkojo šeimininkas paspruko, liudininkai apie įvykį pranešė pareigūnams. Už savo augintinio elgesį bėgliui teks atsakyti. 

Feisbuke – kraupus įrašas

Vaizdo įrašas masiškai išplito socialiniame tinkle. Jame matyti, kad agresyvaus pitbulio šeimininkas, bando jį pražiodinti, jog šis paleistų savo auką.

Pamatęs, kad įvykis yra filmuojamas liudininkų, vyras prašė incidento nefiksuoti, tačiau viską stebėję žmonės buvo nusiteikę principingai – skatino kviesti pareigūnus, nes, pasak jų, šeimininkas pitbulį nuolatos vedžioja be apynasrio.

Vyrui traukiant šunį link savęs ir rusiškai vis raginant paleisti puolamą keturkojį, pitbulis dar labiau įsiaudrino. Tuomet šeimininkas pagaliu ėmė trankyti savo augintiniui per galvą.

Palikęs auką paspruko

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams pavyko susisiekti su šio šiurpaus įvykio Vilniuje, Šnipiškių mikrorajone, liudininke tapusia Vika, kuri ir užfiksavo dalį veiksmo. „Eidama pro šalį išgirdau pjautynių garsus. Šuo aršiai urzgė. Atsisukusi pamačiau, kad pitbulio šeimininkas bėga link savo šuns jį traukti. Pitbulis pievoje lakstė palaidas“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak Vikos, jai baigus filmuoti, dar maždaug po pusės minutės, šeimininkui pavyko atplėšti savo pitbulį nuo užpulto keturkojo. Tuomet pitbulio savininkas puolė bėgti. 

„Jį nusivijo vienas vaikinas, bet po kelių minučių sugrįžo. Pitbulio šeimininkas pabėgo“, – detalizavo moteris.

Jos teigimu, pitbulis dantimis buvo įsikibęs į Akitos kailį po ausimi. Keturkojo ausis – gerokai sužalota. „Man sakė, kad užpultam šuniui – apie vienuolika metų. Galbūt dėl savo amžiaus, o gal dėl patirto šoko, užpultas keturkojis išliko gana ramus“, – svarstė Vika.

Moteris atvira – ji ir dar keli liudininkai apie incidentą pranešė pareigūnams.

Aršiai elgėsi ne kartą

Sklinda gandai, kad pitbulio šeimininkas naudoja jį kovoms, tačiau, ar tai tikrai tiesa, pašnekovė sakė negalinti nei patvirtinti, nei paneigti.

„Vieną kartą mano šuniui žaidžiant su kitu patinėliu, tas vyras su savo pitbuliu, vedamu už pavadėlio, priėjo artyn. Jo šuo ėmė elgtis dominuojančiai prie taikaus šunelio. Baigėsi tuo, kad pitbulio dominavimas šuneliui nepatiko, jis suurzgė, o pitbulis iš karto puolė. Nežinau, kas būtų nutikę, jei tąkart jis būtų buvęs be pavadėlio. Nes palaidas jo pitbulis tampa nevaldomas“, – atviravo Vika.

Jei ne šuo, tai vaikas... Kokių aukų reikia dar, kad būtų sureaguota?

Pašnekovė užsiminė, kad po Akitos užpuolimo, vesdama savo šunį pasivaikščioti, dairosi per petį – baugu. Tačiau tylėti, pabrėžė ji, negalima. „Jei ne šuo, tai vaikas... Kokių aukų reikia dar, kad būtų sureaguota?“ – retoriškai klausė pilietiška moteris.

Šeimininko ieško pareigūnai

Pranešimą apie įvykį Rinktinės gatvėje Vilniaus apskrities pareigūnai gavo rugpjūčio 6 d. 14.52 val. Informuota, kad pranešėjos šunį užpuolė kito šeimininko netinkamai vedžiojamas kovinės veislės šuo.

Policija tikslina incidento aplinkybes. Kol kas agresyvaus šuns šeimininkas dar nenustatytas. Tačiau, jei surasti jį vis dėlto pavyks, vyrui gresia atsakomybė dėl Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo, kai dėl to buvo padaryta žala asmens sveikatai ar turtui. Tai užtraukia baudą nuo 150 iki 300 eurų.

 

 

GALERIJA

  • Užfiksavo pitbulio draskomą moters šunį: po egzekucijos pabėgusio šeimininko ieško policija
  • Užfiksavo pitbulio draskomą moters šunį: po egzekucijos pabėgusio šeimininko ieško policija
Vaizdo įrašo stop kadras, skaitytojos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (82)

Mano akim

Tokių šunų šeimininkus turėtų uždaryti pasėdėti kokį mėn kitą, kad mąstyti pradėtų. Reikia grieštinti bausmes šunų šeimininkams. Į pliažą atvaro su pusšuniais palaidais ir laksto prie vaikų, be antsnukių. Žiauru žiūrėti..

Greta Jarukiene

Kur antsnukiai?

reikia

šeimininka užmigdyt šuni i kaleima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS