Vaikų darželis Perkūnkiemyje: politikai žengė pirmą žingsnį | Diena.lt

VAIKŲ DARŽELIS PERKŪNKIEMYJE: POLITIKAI ŽENGĖ PIRMĄ ŽINGSNĮ

Dėl vaikų darželio statybų Pekūnkiemyje Vilniaus politikai žengė pirmąjį žingsnį. Šiam projektui pritarta po pateikimo ir jis bus svarstomas kituose posėdžiuose.

Šią ikimokyklinio ugdymo įstaigą naujajame miesto mikrorajone ketinta statyti dar 2008 m. Planuojama, kad daugiau kaip 200 vaikų šį darželį galės lankyti jau šį rudenį.
"Pagaliau turime gerų žinių dėl darželio, kurio taip trūksta Perkūnkiemyje.

Savivaldybei pavyko susitarti dėl sklypo, darželio projektavimo ir statybos darbų, kurie, beje, miestui kainuos 11 mln. litų mažiau nei numatyta 2008 metų sutartyje", - prieš tarybos posėdį išplatintame pranešime skelbė Vilniaus mero pavaduotojas Jonas Pinskus.

Primename, kad 2010 metais miesto taryba buvo nutarusi nutraukti sutartį su bendrove UAB „Ranga IV investicijos plius“, valdančia darželiui skirtą sklypą.

Pastaruosius dvejus metus vyko teisminiai procesai dėl sutarties nutraukimo bei nuostolių įmonei, kuriuos ji patyrė investavusi į sklypą, atlyginimo.

Projekte numatoma panaikinti 2010 m. sprendimą nutraukti sutartį ir naujomis žemesnėmis kainomis pradėti 2008 m. sutartus darbus bei pabaigti visus teisminius ginčus.

Beje, 2008 m. pagal sutartį savivaldybė jau buvo pervedusi 3,3 mln. litų avansą darželio statyboms, kuris buvo įmonės sąskaitoje pastaruosius trejus metus. Išsprendus ginčus su įmone savivaldybė galės disponuoti įmokėtomis avansinėmis lėšomis.

Naujajame sutarties su UAB „Ranga IV investicijos plius“ projekte numatyta, kad Perkūnkiemio darželio sklypo pardavimas, projektavimo ir statybos darbai kainuos 11,03 mln. mažiau nei numatyta 2008 metų sutartyje – 17,97 mln. litų (2008 m. sutarties suma – 29 mln. litų).

Taip pat bus siekiama, kad įmonė perduotų darželio projekto nuosavybę savivaldybei – tai galėtų tapti tipiniu kartotiniu projektu, pagal kurį būtų galima statyti kitus miesto darželius, sutaupant projektavimo išlaidas.

Numatoma, kad sutartis bus pasirašoma tik užbaigus visus su sutartimi susijusius teisminius ginčus, pradėtus 2010 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS