A. Vaitkunskienė prašo etikos sargų įvertinti R. Šimašiaus žinutes | Diena.lt

A. VAITKUNSKIENĖ PRAŠO ETIKOS SARGŲ ĮVERTINTI R. ŠIMAŠIAUS ŽINUTES

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė prašo Etikos komisijos įvertinti mero Remigijaus Šimašiaus jai siųstas trumpąsias žinutes.

Mero pasitikėjimą praradusi, bet tarybos narių paramą šią savaitę užsitikrinusi A. Vaitkunskienė mero raginimus atsistatydinti vertina kaip psichologinį smurtą.

„Prašau jūsų įvertinti Vilniaus miesto savivaldybės mero Remigijaus Šimašiaus elgesį, kadangi iš jo mobiliuoju telefonu spalio 16 dieną ir spalio 23 dieną gavau psichologinio smurto požymių turinčias žinutes“, – nurodoma kreipimesi.

Kartu A. Vaitkunskienė pateikia ir perfotografuotą žinučių tekstą iš savo telefono, jose matyti mero numeris. A. Vaitkunskienė teigia, kad spalio 16 dieną po mero raginimų atsisakyti pareigų savo pačios prašymu, ji R. Šimašiui patvirtino, jog galutinai apsisprendė likti pareigose ir kad dėl jos atleidimo turėtų spręsti taryba. Tuomet ji sako gavusi pirmąją žinutę.

Žinau, kad nori dirbti, žinau, kad bandai telkti palaikymą. Alma, nebe laikas tam. Dar turi laiko apsispręsti dėl išėjimo susitarimu iki rytojaus ryto. Tikrai būtų tau pačiai geriau.

„Žinutės tekste buvo frazė: „Susiprotėk, kol nevėlu“, – teigia A. Vaitkunskienė.

Anot jos, po savaitės, spalio 23-iąją telefonu meras atsiuntė dar vieną raginimą trauktis.

„Žinau, kad nori dirbti, žinau, kad bandai telkti palaikymą. Alma, nebe laikas tam. Dar turi laiko apsispręsti dėl išėjimo susitarimu iki rytojaus ryto. Tikrai būtų tau pačiai geriau. Galėčiau daugiau gerų žodžių pasakyti. Kitaip bus nesmagu“, – rašoma žinutėje.

Šia žinute socialiniame tinkle „Facebook“ viešai pasidalino ir pats R. Šimašius.

Savivaldybės Etikos komisijos pirmininkė, opozicinių Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovė Aldona Šventickienė BNS teigė, kad komisija kitą savaitę spręs, ar yra pagrindas pradėti tyrimą.

R. Šimašius neneigė siuntęs šias žinutes. Anot jo, žinutės rodo ne spaudimą, o siekį taikiai išsiskirti.

„Tikrai labai apgailestauju, kad kažkas palaikymo, noro gražiai padaryti išsiskyrimą žinutes traktuoja priešingai. Turbūt yra tas dalykas, kad žiūrėdamas į kitus matai save, tarsi veidrodyje“, – šią savaitę žurnalistams kalbėjo meras.

R. Šimašius anksčiau jau buvo sulaukęs nepalankaus Etikos komisijos sprendimo 2016-aisiais – tuomet nuspręsta, kad meras pažeidė Valstybės politikų elgesio kodeksą.

Komisija vertino naujienų portalo 15min.lt publikaciją, kurioje Energetikos muziejaus direktorė Rasa Augutytė tvirtino sulaukusi mero spaudimo pasirašyti susitarimą dėl dalies patalpų perleidimo su viešbučio „Hilton“ statytojais – Kauno mero Visvaldo Matijošaičio šeimos verslu, t. y. bendrove „Kauno saulėtekis“.

Viešas konfliktas tarp A. Vaitkunskienės ir R. Šimašiaus įsiplieskė pranešus, kad į A. Vaitkunskienės vietą meras siūlo savo patarėją informacinėms technologijoms Povilą Poderskį, o A. Vaitkunskienei mainais siūlo pareigas savivaldybės įmonėje „Vilniaus šilumos tinklai“. Administracijos vadovė mero pasiūlymą trauktis atmetė bei taryboje trapia vieno balso persvara užsitikrino palaikymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas D.

Šimašius yra eilinis bankrutavęs liberalų veikėjas -dargi dabar jau nebe pirmininkas.Veide visuomet žaidžia keista ar tai pašaipa ar tai dirbtinė šypsena.Pasirodo dar ir netaktiškas ,o gal ir kerštingas...

...

Taaaip, sunku su neadekvačia dirbt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS