„Valstiečiai“ ūkio ministrą V. Sinkevičių kelia į Vilniaus merus | Diena.lt

„VALSTIEČIAI“ ŪKIO MINISTRĄ V. SINKEVIČIŲ KELIA Į VILNIAUS MERUS

  • 2

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Vilniaus skyrius į sostinės mero postą iškėlė savo pirmininko, ūkio ministro, parlamentaro Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūrą.

V. Sinkevičius teigia sutikęs kandidatuoti, nes sulaukė gyventojų paramos.

„Visą gyvenimą gyvenau Šeškinėje, rajonas nelabai pasikeitęs, net stadiono „griaučiai“ tie patys. Manau, kiekvienas Vilniaus miesto gyventojas privalo būti atstovaujamas Vilniaus miesto savivaldybėje vienodai, nesvarbu, jis gyvena senamiestyje ar miegamajame rajone“, – komentare BNS sakė V. Sinkevičius.

Visą gyvenimą gyvenau Šeškinėje, rajonas nelabai pasikeitęs, net stadiono „griaučiai“ tie patys.

LVŽS šiuo metu Vilniaus savivaldybės taryboje atstovų neturi. 2015 metais per savivaldos rinkimus partija Vilniuje surinko 0,72 proc. balsų.

Tiesioginiuose Vilniaus mero rinkimuose yra paskelbę, kad dalyvaus, dabartinis meras Remigijus Šimašius, buvęs meras Artūras Zuokas, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Seimo narys Dainius Kreivys, liberalas Martynas Nagevičius, socialdemokratas Gintautas Paluckas ir kiti.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų kovo 3 dieną.

Lietuviško jaunimo svajonės pavyzdys

Premjeras Saulius Skvernelis žeria komplimentus „valstiečių“ kandidatu į Vilniaus merus tapusiam V. Sinkevičiui. Vyriausybės vadovas tvirtina, kad ministras yra lietuviško jaunimo svajonės išsipildymo pavyzdys. Reikšdamas pasitikėjimą V. Sinkevičiumi premjeras nepraleido progos įkąsti konservatorių lyderiui Gabrieliui Landsbergiui, kurio tapimas Tėvynės sąjungos pirmininku, aiškino jis, yra nepotizmo pavyzdys.

„Tai lietuviško jaunimo svajonės išsipildymas, pavyzdys, kaip galima pasiekti savo darbu ir atsverti tam tikrą kitą pavyzdį, kada postai yra paveldimi turint labai garbingą pavardę arba garbingus giminaičius. Tada tau nesvarbu ir gali gauti bet kokią poziciją - ar Užsienio reikalų ministerijoje, ar partijoje, ar vietą sąraše į Europos Parlamentą“, - kalbėjo penktadienį premjeras.

Jis pabrėžė, kad V. Sinkevičius, sugebėjęs jį įtikinti savo veržlumu, yra geriausias pasirinkimas Vilniui. Vilniečiai, įsitikinęs premjeras, išsirinkę V. Sinkevičių meru, pamirštų ilgametes problemas, tokias kaip Šeškinėje statyti nebaigiamas stadionas.

Galiausiai S. Skvernelis teigia nematantis kylančių rizikų Vyriausybei, jei V. Sinkevičius, laimėjęs rinkimus, taptų dar vienu pasitraukusiu ministru.

„Tikrai nėra, aš nematau jokios baimės. Ar Vyriausybė turi pasitikėjimą Seime, rodo balsavimas dėl biudžeto. (...) Jeigu reikėtų grąžinti įgaliojimus pasikeitus daugiau nei pusei ministrų, tai aš be jokios baimės stočiau į Seimo tribūną ir, manau, kad įtikinčiau kolegas, kad ši Vyriausybė yra verta pasitikėjimo“, - aiškino premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

labai puiku

Reik tiket, kad nebemetys savivaldybes lesas "edukologes" darzeliams ir mokykloms. Todel ir siunta visi vagys, kad atima pilna lovi nuo ju snukiu

nu

nu ir ka jis siulo,gatves hebraju kalba pervadint...ir prie varsav prijungt...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS