Vatikano ekspertas atskleidė, kas Lietuvoje popiežių domina labiausiai | Diena.lt

VATIKANO EKSPERTAS ATSKLEIDĖ, KAS LIETUVOJE POPIEŽIŲ DOMINA LABIAUSIAI

Vilniuje pirmadienį viešintis Vatikano ekspertas Jackas Valeras (Džekas Valeras) sako, kad rudenį į Baltijos šalis atvyksiantį popiežių Pranciškų domina jų valstybingumo šimtmetis ir okupacinė patirtis.

Lietuva šiemet švenčia valstybės atkūrimo, o Latvija ir Estija – valstybingumo šimtmetį, bet šios šalys maždaug 50-čiai metų buvo okupuotos Sovietų Sąjungos.

„Turite šimtą nepriklausomybės metų ir susidūrėte su daugybe problemų, su didelėmis šalimis, esančiomis greta“, – žurnalistams sakė J. Valeras.

„Jam itin įdomūs žmonės, gyvenantys savo gyvenimą. Nežinau, ar jis kalbės apie tai politiniu atžvilgiu, bet manau, jog jam rūpi tas dalykas, kad jums, lietuviams, turėtų būti leista būti lietuviais“, – pridūrė jis.

Katalikų bažnyčios organizacijos „Opus Dei“ padalinio Didžiojoje Britanijoje komunikacijos direktorius, tarptautinės pasauliečių iniciatyvos „Catholic Voices“ vienas steigėjų pabrėžė, kad nors popiežius nevengia politinių temų, bus įdomu stebėti, kaip viešėdamas Baltijos šalyse jis kalbės apie okupaciją.

Popiežius Pranciškus Baltijos šalyse lankysis rugsėjo 22–25 dienomis.

Dviejų dienų vizito Lietuvoje metu jis melsis Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje Vilniuje. Šventasis Tėvas taip pat susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, valdžios ir visuomenės atstovais bei diplomatais.

Popiežius lankysis Aušros vartų koplyčioje, Katedros aikštėje susitiks su jaunimu, viešės Vilniaus arkikatedroje.

Šventasis Tėvas taip pat vyks į Kauną, kur Santakos parke laikys Šv. Mišias, vietos kurijos rūmuose pietaus su vyskupais, Kauno arkikatedroje susitiks su dvasininkais.

J. Valeras teigė, kad popiežiaus vizitas į Lietuvą, Latviją ir Estiją atitinka jo atranką, kokias šalis aplankyti.

„Jis sąmoningai savo pontifikavimo metu lanko mažesnes šalis. (...) Tokių šalių identitetas ir vaidmuo jam yra svarbi“, – sakė ekspertas.

Popiežius Latvijoje lankysis rugsėjo 24 dieną, o Estijoje – rugsėjo 25 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kardinolas Richelieu > Gal

Taip, atveš. Kiek žinau, tie dokumentai jau paimti iš archyvo bei kraunami į lagaminus.Dar nesuderintos smulkmenos su LT vadovybe, kur tuos dokumentus saugos

Gal

Gal atves senu dokumentu apie tikraja lietuvos istorija kuri slepiama vatikano archyvuose butu saunu suzinoti

is toliau

islikti Lietuviams lengva bet kur...bet turi buti pase ..bet kokiam parasyta tu esi Lietuvis.ir to gana...pilietybe nesvarbi .labai . bet tavo Tautybe svarbi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS