Vilniaus dailės akademija ieško naujo rektoriaus | Diena.lt

VILNIAUS DAILĖS AKADEMIJA IEŠKO NAUJO REKTORIAUS

Baigiantis dabartinio rektoriaus Audriaus Klimo kadencijai, Vilniaus dailės akademijos (VDA) taryba paskelbė naują viešą konkursą akademijos rektoriaus pareigoms eiti. Kandidatų paraiškų akademija laukia iki balandžio 23 d.

Rektoriaus rinkimų organizavimo komisijos pirmininkės Rūtos Pilkauskienės teigimu, praktika rodo, kad paraiškų nešti kandidatai paprastai neskuba.

„Visą laiką kandidatai pasirodo prieš paskutinę dieną. Tokia patirtis“, - Eltai sakė R. Pilkauskienė.

Pagal akademijos statutą kandidatas į rektorius turi būti nepriekaištingos reputacijos, turėti mokslo ir (ar) meno daktaro laipsnį, arba būti pripažintas menininkas bei turėti ne trumpesnę kaip penkerių metų mokslinio ir (ar) pedagoginio darbo aukštojoje mokykloje patirtį ir vadybinės patirties.

Kandidatu gali būti ir kandidatūros iškėlimo metu Vilniaus dailės akademijoje nedirbantis asmuo.

Kandidato veikla turi liudyti, kad jis suvokia akademijos misiją, puoselėja jos vertybes, yra motyvuotas rūpintis VDA veiklos kokybe ir turi žinių, patirties bei gebėjimų, reikalingų rektoriaus pareigoms eiti.

Šiuo metu Vilniaus dailės akademijai vadovaujantis rektorius Audrius Klimas nuo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo yra ketvirtasis akademijos rektorius.

Rektoriaus kadencija - penkeri metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Garbingas paskyrimas

Gerbiamas Vytautas Landsbergis garbes rektoriumi galetu tapti. Galima butu vadint gerbiamiausiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS