Vilniaus darželiuose ir gydymo įstaigose pradedamas šildymo sezonas | Diena.lt

VILNIAUS DARŽELIUOSE IR GYDYMO ĮSTAIGOSE PRADEDAMAS ŠILDYMO SEZONAS

  • 0

Vilniaus miesto vaikų darželiuose ir gydymo įstaigose penktadienį pradedamas šildymo sezonas.

Atšalus orams, penktadienį Vilniaus ir Panevėžio darželiuose ir gydymo įstaigose pradedamas šildymo sezonas, kai kurios šių įstaigų jau šildomos ir Klaipėdoje.

Daugiabučius pradėti šildyti tarp didžiųjų miestų artimiausiu metu svarsto Panevėžys.

Dėl šildymo sezono pradžios Vilniuje bus sprendžiama kitos savaitės pradžioje, pranešė savivaldybė.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS sakė, kad šildymo sezono pradžios mieste skelbti kol kas neplanuojama.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus, šildymas įjungtas keliuose uostamiesčio vaikų darželiuose ir ligoninėse, tačiau pradėti šildymo sezono dar taip pat neplanuojama.

Panevėžio miesto savivaldybės laikinoji Komunikacijos skyriaus vedėja Vilma Kučytė BNS teigė, kad pirmadienį savivaldybėje bus sprendžiama dėl daugiabučių šildymo. Jis gali būti pradėtas jau kitą trečiadienį.

„Jau nuo šiandien gali šildytis visos ikimokyklinės ir mokyklinės įstaigos ir sveikatos įstaigos“, – BNS sakė ji.

Daugiabučių gyventojai bet kada gali savo nuožiūra įjungti šildymą, jei tam pritaria dauguma namo gyventojų. Įstaigų vadovai taip pat dėl to sprendžia patys.

Šildymo sezono pradžia gydymo ir mokymo įstaigose skelbiama, jei trijų pastarųjų parų vidutinė oro temperatūra nesiekia 10 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS