Vilniaus gatvėse bus galima groti be leidimų | Diena.lt

VILNIAUS GATVĖSE BUS GALIMA GROTI BE LEIDIMŲ

  • 1

Nuo šiol sostinės gatvėse vilniečiai ir miesto svečiai girdės dar daugiau muzikos, stebės daugiau meninių pasirodymų  – Taryba šiandien priėmė sprendimą leisti gatvės artistams rengti savo pasirodymus be leidimų tam numatytose miesto erdvėse.

„Mažiau biurokratijos – daugiau meninių veiklų ir renginių sostinės gatvėse. Atleisdami gatvės artistus  nuo nereikalingų  biurokratinių suvaržymų,  kviečiame pasinerti  į Vilniaus kultūros gyvenimą, skatiname menininkus, vilniečių bendruomeniškumą, mažiname administracinės veiklos naštą vilniečiams“, – sako Vilniaus meras R. Šimašius.

Gatvės artistai be pranešimo ir savivaldybės leidimo nuo šiol galės rengti teatro, muzikos, šokio, dailės, amatų ar kitus meninio pobūdžio pasirodymus tam numatytose viešose miesto erdvėse, kurios yra labiausiai lankomos miestiečių ir turistų, yra sostinės traukos centrai, ar gatvės muzikantų itin pamėgtos miesto erdvės.

„Vilnius – laisvas miestas, todėl menui taikyta kontrolė čia buvo tiesiog nesusipratimas, kurį reikėjo pašalinti. Tikiu, kad muzikos garsų ir meno reginių mūsų gatvėse nuo to kasdien tik daugės.“ – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos Seniūnas Vincas Jurgutis.

Dar daugiau gatvės artistų  pasirodymų išvysime Pilies, Vokiečių, Didžiojoje, Užupio, Vilniaus, Trakų gatvėse ir Gedimino prospekte. Taip pat pamėgtuose miesto skveruose  – S. Moniuškos, Reformatų, Lazdynų Pelėdos, Tibeto, L.Stuokos-Gucevičiaus, Konstantino Sirvydo, A. Mickevičiaus, Odminių ir Žemaitės. Leidimų nebereikės ir norintiems rengti pasirodymus Katedros, Rotušės, Vinco Kudirkos, Lukiškių aikštėse bei Šventaragio slėnyje, ant Tauro ir Barbakano kalno, visose savivaldybės požeminėse perėjose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

R

kokia laime///

SUSIJUSIOS NAUJIENOS