Vilniaus meras planuoja vykti į Gdansko mero laidotuves | Diena.lt

VILNIAUS MERAS PLANUOJA VYKTI Į GDANSKO MERO LAIDOTUVES

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius reiškia užuojautas dėl Gdansko mero Pawelo Adamowicziaus (Pavelo Adamovičiaus) mirties, R. Šimašius žada vykti į kolegos laidotuves.

„Nuoširdžiai užjaučiu ir siunčiu stiprybės linkėjimų pono P. Adamovičiaus šeimai ir visiems Gdansko ir Lenkijos žmonėms. Miestas, kuriame gimė „Solidarumo“ judėjimas, kur noriai lankosi turistai iš Lietuvos, šiandien išgyvena tragišką liūdesį“, – sako Seimo pirmininkas.

R. Šimašius sako su giliu liūdesiu priėmęs žinią, kad „žiauraus išpuolio auka tapęs Vilniaus broliško miesto meras“ pirmadienio popietę mirė.

„Reiškiu gilią užuojautą šeimai, bendražygiams, visiems Lenkijos gyventojams ir Gdansko draugams. Ilsėkis ramybėje, Pawelai“, – feisbuke rašė R. Šimašius.

Vilniaus meras ketina vykti į kolegos laidotuves, BNS patvirtino R. Šimašiaus atstovas Aleksandras Zubriakovas.

Lenkijos šiaurėje, prie Baltijos jūros esančio Gdansko uostamiesčio meras P. Adamowiczius sekmadienio vakarą subadytas ant scenos per didelį labdaros koncertą šimtų žmonių akivaizdoje. Jis mirė ligoninėje pirmadienį.

Vienas vietos policijos atstovas sakė, kad sulaikytas įtariamasis yra 27 metų Gdansko gyventojas. Šiame Baltijos pajūrio mieste gyvena apie pusė milijono žmonių.

Lenkijoje po šios atakos planuojami prieš smurtą nukreipti mitingai.

 

GALERIJA

  • Vilniaus meras planuoja vykti į Gdansko mero laidotuves
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS