Vilniaus oro uostas peržengė dviejų milijonų keleivių ribą | Diena.lt

VILNIAUS ORO UOSTAS PERŽENGĖ DVIEJŲ MILIJONŲ KELEIVIŲ RIBĄ

  • 1

Vilniaus oro uostas rugpjūčio 14 d. išlydėjo savo dumilijoninę keleivę – šiemet toks keleivių skaičiaus rezultatas pasiektas kone mėnesiu anksčiau nei pernai. Pirmasis milijonas aptarnautas gegužės viduryje, o antrajam prireikė vos trijų mėnesių. Vasarą Vilniaus oro uoste kiekvieną dieną vidutiniškai aptarnaujama 10,5 tūkstančio keleivių.

Lyginant sausio-liepos mėnesių rezultatas, per metus keleivių skaičius Vilniaus oro uoste padidėjo beveik 13 proc. 2014-aisiais čia išleista ir pasitikta 2,9 milijono keliaujančiųjų, šiemet tikimasi dar didesnio jų skaičiaus. Tarptautinės maršrutų skatinimo organizacijos „Routesonline“ skaičiavimais, 2010-2014 metais sostinės oro uostas buvo sparčiausiai augantys oro vartai Rytų Europoje.

„Antrąjį milijoną keleivių aptarnavome beveik mėnesiu anksčiau nei praėjusiais metais – tai mūsų aktyvaus darbo rezultatas. Dirbame tiek su oro linijomis, užtikrinančiomis plačias skrydžių iš Vilniaus galimybes, tiek su keleiviais, kurių kelionė prasideda sostinės oro uoste. Rūpinamės, kad jų čia praleistas laikas būtų kuo malonesnis“, - sakė Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

Laimingąja dumilijonine keleive tapo Laura Jaraminaitė, kompanijos „airBaltic“ lėktuvu išskridusi į Amsterdamą. Tiesa, jos kelionė ten nesibaigs – mergina pasakojo toliau skrisianti į Meksiką. Jai įteikta Vilniaus oro uosto Privilegijų kortelė, leisianti iš sostinės keliauti dar patogiau.

Šiuo metu iš Vilniaus oro uosto reguliarius skrydžius vykdo 17 oro bendrovių, jos skraidina 47 kryptimis. Rudenį skrydžių žemėlapis pasipildys – planuojama keleivius skraidinti į Glazgą, Memingeną (vakarinis Miunchenas), Berlyną, Bilundą, taip pat turėtų padaugėti skrydžių iš Vilniaus į Briuselį, Paryžių, Stokholmą (Bromma ir Skavsta oro uostus), Oslą, Helsinkį.

Lietuvos oro uostų iniciatyva buvo sukurta maršrutų skatinimo programa, kurios tikslas - skatinti naujų reguliarių maršrutų į Lietuvos oro uostus atsiradimą, esamų maršrutų intensyvumo didinimą ir nutrūkusių skrydžių atnaujinimą.

GALERIJA

  • Vilniaus oro uostas peržengė dviejų milijonų keleivių ribą
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

lk

Kada bus skrydžiai iš Palangos į Londoną,barseloną,hamburgą?????????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS