Vilniaus oro uoste ketinama įrengti naują VIP keleivių terminalą | Diena.lt

VILNIAUS ORO UOSTE KETINAMA ĮRENGTI NAUJĄ VIP KELEIVIŲ TERMINALĄ

Lietuvos oro uostai ketina įsigyti naujo VIP (liet. labai svarbių asmenų) keleivių terminalo Vilniaus oro uoste statybų paslaugų. Tiesa, pirkimo vertė, siekiant išvengti išankstinių susitarimų, neskelbiama.

Kaip nurodoma Centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbtuose viešojo pirkimo dokumentuose, planuojamas projektas apima naujo pastato statybą, automobilių aikštelių bei privažiavimų įrengimą bei lauko inžinerinių tinklų įrengimą, perimetro tvorų pertvarkymą ir naujų įrengimą. Planuojama, kad pastatas bus 2 aukštų su rūsio patalpomis.

Dokumentuose taip pat rašoma, kad VIP salė bus perkelta į šiaurinę Vilniaus oro uosto teritorijos dalį.

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius Eltai nurodė, kad pirkimo vertė viešai neskelbiama, norint užtikrinti didesnę dalyvių konkurenciją.

„Siekdami užtikrinti kuo didesnę pirkimo dalyvių konkurenciją ir išvengti išankstinių susitarimų, šio pirkimo vertės viešai neskelbiame. Kadangi pirkimo metu bus renkamas ekonomiškai naudingiausias pasiūlymas, o vienas iš kriterijų yra siūloma kaina, tikimės, kad tai leis planuojamas investicijas panaudoti racionaliai ir efektyviai”, - sakė M. Zelenius.

Dokumentuose argumentuojama, kad Vilniaus oro uosto keleivių skaičius nuolat auga, ir esamas keleivių terminalas jau neužtikrina efektyvaus ir patogaus aptarnavimo dėl terminalo pastato ir aplinkos architektūrinio išplanavimo bei erdvės veiklai trūkumo.

„Šiuo metu naudojantis Vilniaus oro uosto terminalo paslaugomis keleiviams tenka pereiti tris terminalo aukštus, o tai apsunkina jų aptarnavimą ir neužtikrina kokybiškų paslaugų. Dabartinio keleivių terminalo išvykimo zonos (antro aukšto) plėtrą riboja visu perimetru išsidėstęs orlaivių peronas, todėl keleivių aptarnavimo erdvės išplėtimas įmanomas tik esmingai rekonstruojant keleivių terminalą papildomu priestatu bei į kitą vietą perkeliant VIP keleivių terminalą. Šiuo projektu numatomas pirmas etapas, naujo VIP terminalo statyba, į kurį bus perkeltos visos šiuo metu vykdomos esamo VIP terminalo funkcijos“, - rašoma pirkimo dokumentuose.

ELTA primena, kad nuo 2017 metų Vilniaus oro uostas pradėjo vykdyti rekonstrukciją. Pirmiausia buvo atnaujintas orlaivių kilimo ir tūpimo takas, o praėjusių metų pabaigoje buvo baigta komercinės zonos rekonstrukcija.

Iki 2020 metų pradžios planuojama rekonstruoti orlaivių peroną ir riedėjimo takus bei pertvarkyti oro uosto eismo infrastruktūrą. Paskutinė - keleivių išvykimo terminalo rekonstrukcija - prasidės šiais metais ir tęsis iki 2021 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

VIP terminalas atskirai paimtam kilimo takui?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS