Iš Vilniaus oro uosto nepakilo ES uždraustas „Boeing 737 MAX 8“ | Diena.lt

IŠ VILNIAUS ORO UOSTO NEPAKILO ES UŽDRAUSTAS „BOEING 737 MAX 8“

Antradienio vakarą iš Vilniaus oro uosto į skrydžiui į Madeirą nepakilo Europos Sąjungoje neseniai uždrausto modelio „Boeing 737 MAX 8“ orlaivis.

„Taip, čia būtent susiję dėl Europos aviacijos saugumo išleista direktyva“, - BNS sakė bendrovės „Lietuvos oro uostai“ Komunikacijos vadovas Marius Zelenius.

Pasak jo, keleiviai buvo išlaipinti iš lėktuvo ir terminale laukia atvykstant  pakaitinio lėktuvo. M. Zelenius negalėjo pasakyti, kiek keleivių išlaipinta, pasak jo, jais turi pasirūpinti antžeminio aptarnavimo bendrovė. 

Po „Ethiopian Airlines“ orlaivio „Boeing 737 MAX 8“ katastrofos, per kurią žuvo visi lėktuvu skridę 157 žmonės, Europos aviacijos saugumo agentūra (EASA) antradienį uždraudė naudoti šio modelio ir „Boeing 737 MAX 9“ orlaivius Europos Sąjungos oro erdvėje.

„EASA nusprendė nutraukti visas skrydžių operacijas šiais dviem (...) modeliais“, – nurodė agentūra.

Šiuo metu visame pasaulyje eksploatuojama maždaug 350 737 MAX 8 modelio lėktuvų.

Kai kurios šalys ir oro linijų bendrovės nusprendė sustabdyti šių lėktuvų skrydžius, o kitos ir toliau juos eksploatuoja ir laukia, kada bus baigtas nelaimės tyrimas ir galbūt pateiktos gamintojos – JAV orlaivių gamybos milžinės „Boeing“ – rekomendacijos.

Pernai spalį „Boeing 737 MAX 9“ modelio lėktuvas, priklausęs bendrovei „Lion Air“ sudužo Indonezijoje; žuvo 189 žmonės.

„Boeing“, kuri nusiuntė savo ekspertus, kad šie padėtų Etiopijoje atlikti tyrimą, tvirtina, jog saugumas yra „didžiausias prioritetas“.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

JAV be Kinijos paramos per visas siūles braška.

jame

neatidirbtas ,esant elektronikos gedimui Zmogaus isikisimas,kuri blokuoja elektronika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS