Vilniaus Pilaitėje baigta likviduoti vandentiekio avarija | Diena.lt

VILNIAUS PILAITĖJE BAIGTA LIKVIDUOTI VANDENTIEKIO AVARIJA

  • 3

Vilniaus Pilaitės mikrorajone penktadienio naktį baigta likviduoti vandentiekio avarija, dėl darbų gyventojams dvi naktis būdavo išjungiamas vanduo.

Kaip šeštadienį pranešė „Vilniaus vandenys“, magistralinio vandentiekio avarijos likvidavimo darbai pradėti trečiadienį Tolminkiemio gatvėje užfiksavus nuotėkį.

Pasak „Vilniaus vandenų“ Gamybos tarnybos vadovo Viktoro Matonio, atkasus nuotėkio vietą, paaiškėjo, kad avarijai likviduoti reikės didesnių pajėgumų nei planuota. Todėl buvo priimtas sprendimas sudėtingiausius darbus, kurie reikalauja laikinai stabdyti vandens tiekimą į Pilaitę, atlikti naktimis, kai daugiau nei 12 tūkst. čia gyvenančių klientų ilsisi ir vartoja mažiausiai vandens.

Gydymo, ugdymo ir kitos įstaigos vandens atsargomis buvo aprūpintos iš anksto. Gyventojai, esant poreikiui, vandens atsargas galėjo pasipildyti jiems atvežtose vandens cisternose.

Abi naktis vandens tiekimą ryte pavyko atnaujinti anksčiau, apie 4 val. ryto, kad gyventojams būtų patogiau ruoštis į darbus.

„Ačiū gyventojams, kad buvo supratingi ir pakentėjo nepatogumus. Darbai buvo vykdomi tam, kad galėtume užtikrinti kokybišką ir nenutrūkstamą vandens tiekimą Pilaitės mikrorajonui ateityje. Darbų trukmė priklausė nuo avarijos sudėtingumo. Mūsų ir rangovų brigados trimis valandomis anksčiau nei numatyta likvidavo pagrindinę magistralinio vamzdžio nuotėkio vietą“, – sako „Vilniaus vandenų“ Gamybos tarnybos direktorius.

Po avarijų likvidavimo tinkluose darbų, sustabdžius ir atnaujinus vandens tiekimą, gana dažnai atsiranda drumstas vanduo. Nors didžioji dalis tokio vandens po atliktų darbų ir yra išleidžiama pro vandens hidrantus, nedidelė dalis jo gali patekti ir į gyventojų čiaupus. Jis nėra pavojingas, bet nepatrauklios išvaizdos.

Tokiu atveju rekomenduojama atsukti čiaupą ir šį vandenį nuleisti iki kol atsiranda įprastos kokybės vanduo.

GALERIJA

  • Vilniaus Pilaitėje baigta likviduoti vandentiekio avarija
  • Vilniaus Pilaitėje baigta likviduoti vandentiekio avarija
  • Vilniaus Pilaitėje baigta likviduoti vandentiekio avarija
A. Ufarto, G. Matulaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

NEŽINAU KOKIO LYGIO BUVO GEDIMAS

Galiu tik konstatuoti, kad avarija buvo likviduota profesionaliai ir su mažiausiais gyventojų nepatogumais. Viskas buvo laiku informuota.

Nesibaigs

tos avarijos,kol ju nuostolius dengs vartotojai,o ne kapitalistu pelnai.

senis

pagarba avarijos likviduotojam

SUSIJUSIOS NAUJIENOS