Vilniaus policija gaudė gudraujančius vairuotojus | Diena.lt

VILNIAUS POLICIJA GAUDĖ GUDRAUJANČIUS VAIRUOTOJUS

Vilniuje policija surengė reidą – tikrino, kaip vairuotojai laikosi važiavimo tvarkos „A“ raide pažymėtose maršrutinio transporto juostose. 

Prasidėjus rudeniui, policijos pareigūnai vis dažniau sulaukia skundų dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų viešajam transportui skirtose eismo juostose. Ketvirtadienį ankstyvą rytą policija stebėjo, ar vairuotojai nepažeidžia kelių eismo taisyklių.

„Vykdėm akciją „Maršrutinio transporto juostų kontrolė“. Buvo pasirinktos trys Vilniaus vietos. Tai šioje vietoje mes esame Ukmergės gatvėje. Na, ir kaip matėt, pažeidėjų tikrai yra nemažai. Na, šį mėnesįmes jau, rodos, ketvirtą akciją darome. Ir tokios akcijos ateityje tikrai vyks, tikrai nebus pamirštos viešojo transporto juostos“, – pasakoja Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės būrio vadas Viktoras Pavlovas.

Reide dalyvavo apie 20 policininkų. Jie per kiek daugiau nei valandą nubaudė apie 40 vairuotojų. Sustabdytieji nebuvo kalbūs, teisinosi esą nepavyko laiku persirikiuoti ar labai skuba į darbą.

Kelių patrulių būrio vadas tvirtina, kad pažeidėjai save teisina įvairiais pasiaiškinimais, tačiau populiariausi išlieka tie patys.

„Na, dažniausiai, kad kamštis, skuba, vėluoja į darbą, vėluoja į kažkokias įstaigas, vėluoja atlikti kažkokius reikalus“, – teigia V. Pavlovas.

Baudos už važiavimo tvarkos pažeidimą siekia nuo 28 iki 86 eurų. Jei vairuotojas per metus jų nėra gavęs, skiriama pusė minimalios sumos – 14 eurų. Tokie reidai bus rengiami ir ateityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS