Vilniaus rajone – panika: kaimynystėje iškils krematoriumas | Diena.lt

VILNIAUS RAJONE – PANIKA: KAIMYNYSTĖJE IŠKILS KREMATORIUMAS

  • 9

Vilniaus rajono gyventojus apėmusi panika - jų kaimynystėje bus statomas krematoriumas ir laidojimo paslaugų centras.

Nupirktas sklypas yra Nemėžio seniūnijoje šalia Minsko plento, jam jau rengiami projektai, informavo LNK žinios.

Tačiau ar verslininkų sumanymui bus lemta išsipildyti - dar neaišku, nes tik dabar sužinoję apie krematoriumo statybas gyventojai kyla į kovą prieš jį.

Daržininkų seniūnaitė Halina Olenkovič šokiruota, ji apie tai, kad šalia jų gyvenvietės iškils krematoriumas, sužinojo iš socialinių tinklų. Apleistoje aikštelėje, kur seniau buvo degalinė, ir norima statyti palaikų deginimo krosnį ir laidojimo paslaugų centrą.

Gyventojai įsižeidę, nes apie šias statybas nebuvo informuoti, ir mano, jog tai ne itin skaidrūs sandoriai.

Vilniuje vieno krematoriumo statybą gyventojai sustabdė, antras šalia Gariūnų, Lentvario gatvėje, netrukus baigs projekto derinimo procedūras, kurios užtruko net penkerius metus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Julija

Tokiems projektams yra istatymai kurie ne leidžia statybų šalia gyvenamųjų namų. Ten planuojamo krematoriaus sklypas ribojasi su namų valdos sklypais, šalia stovi gyvenamas namas. Nesuderinami dalykai.

tomas

Tikrai Lietuvoje antras krematoriumas nereikalingas, kėdainių krematoriumas neturi ka deginti tai ka vilnius degins. Tuoj bus krematoriumu ant kiek vieno kampo kaip maksimu. O ypac k2 nepaais su tokiom kainom.

Anonimas

Delfi tinklalapyje verslininkas aiškino, kodėl neapsimoka krematoriumo statyti Kaune: „Nematau jokios prasmės, nes krematoriumas Kėdainiuose yra lokalizuotas pačiame Lietuvos centre, atstumai Lietuvoje yra labai nedideli, lyginant su kitomis šalimis, tai nėra objektas, kuris turi būti už kiekvieno kampo, kaip prekybos centras. Nuvežti ten per pusantros valandos galima iš bet kurios Lietuvos vietos, tad klausimas, ar reikalinga tokia investicija? Ypač kalbant apie Kauną, logikos jokios“, – sakė jis." Pasakykit kokia logika statyti Vilniuje šalia Gariūnų ir Vilniaus rajone (Daržininkai/Didžiasalis), kai tie objektai nutolę vienas nuo kito apie 20/30 km. Kam niokoti gyvenamas teritorijas ir paversti jas mirties zonomis, nejaugi negalima tokių objektų statyti kaip tik nuošalesnėse vietose (verslininkas juk pats sako: ,,tai nėra objektas, kuris turi būti už kiekvieno kampo, kaip prekybos centras“). Tai pagal verslininko ,,logiką" Vilniuje ir aplik jį kas 20-50 km pristatykim krematoriumų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS