VSD grėsmių ataskaitose minima E. Kanaitė traukiasi iš darbo mokykloje | Diena.lt

VSD GRĖSMIŲ ATASKAITOSE MINIMA E. KANAITĖ TRAUKIASI IŠ DARBO MOKYKLOJE

  • 9

Vilniaus darželyje-mokykloje „Svaja“ trejus metus dirbusi anksčiau Valstybės saugumo departamento (VSD) grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimuose minėta pedagogė Ela Kanaitė traukiasi iš direktoriaus pavaduotojos pareigų, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Apie tai, kad moteris dirba ugdymo įstaigoje antradienį pranešė naujienų portalas „15min“.

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, savivaldybė praėjusią savaitę kreipėsi į mokyklos-darželio laikinąją direktorę, kad būtų įvertinta situacija ir priimti atitinkami sprendimai.

„Šiandien savivaldybė sulaukė direktorės atsakymo, kad direktorės pavaduotojos ūkio reikalams pareigas nuo 2020 metų rugsėjo einanti E. Kanaitė parašė prašymą šalių susitarimu nutraukti jos darbo sutartį. Šiuo metu E. Kanaitė turi nedarbingumo pažymėjimą, jos prašymą nutraukti darbo sutartį direktorė tenkins iškart po pažymėjimo galiojimo pabaigos“, – informavo savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybė pasisako prieš neigiamą įtaką vaikams galinčių daryti asmenų darbą švietimo įstaigose.

Iki informacijos pasirodymo viešojoje erdvėje Vilniaus miesto savivaldybė teigia neturėjusi informacijos apie tokio asmens darbą minimoje švietimo įstaigoje – už personalo atranką švietimo įstaigoje yra atsakingas jos direktorius.

„Vilniaus miesto savivaldybė pasisako prieš neigiamą įtaką vaikams galinčių daryti asmenų darbą švietimo įstaigose, deda ir toliau dės pastangas, kad tokių atvejų nebūtų“, – teigiama savivaldybės komentare.

Apie E. Kanaitės darbovietę feisbuke skelbė visuomenininkas Algis Ramanauskas.

Kaip nurodo „15min“, 2015 metų VSD ataskaitoje E. Kanaitė paminėta kaip viena iš asociacijos „Pagrindinių teisių gynimo ir tyrimo centras“ steigėjų, Rusijos ambasados Vilniuje koordinuojamos Respublikinės tėvynainių tarybos narė. E. Kanaitė taip pat vadovavo Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijai.

 

 

2015 metų ir 2016 metų ataskaitose teigiama, kad E. Kanaitė savo veikla padeda užtikrinti Rusijos įtakai palankią terpę.

Pasak departamento, 2014 metais Lietuvos mokyklų rusų mokomąja kalba moksleiviai dalyvavo Rusijos finansuojamuose užsiėmimuose, propagandiniuose renginiuose. Anot VSD, tokiu būdu Rusija siekia ruošti užsienio rusakalbio jaunimo lyderius ir formuoti jai lojalią tėvynainių kartą.

Anot portalo, E. Kanaitei už nuopelnus Rusijai 2012 metais buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas įteikė apdovanojimą.

Vilniaus savivaldybė nurodė nežinojusi apie E. Kanaitės darbo vietą, dėl pasirodžiusios informacijos kreipėsi į laikinai pareigas įstaigoje einančią direktorę Viktoriją Čižauskienę.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Milaševič

Gerai padirbėjo rusofašistams ,kad sulaukė iš paties kremlinių apdovanojimą , kodėl dar tokiems suteikiama galimybė gyventi Lietuvoje ,pramerkit akis.

Manau

Klaipėdoje pilna tokių veikėjų. Rusiškai kalbančių ir su rusiškais pasais nors gyvena Lietuvoje ilgai. Niekada nebuvo ir nebus lojalūs Lietuvai

Ka ka

O tankisto dukrai galima vazineti i maskva sahmatais zaisti ir su peskovais tratintis? Be to kadel vsd atstovas su svetimos sales veliava?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS